Μια μαραθωνοδρόμος που δεν το βάζει κάτω (video)

Αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά της και την προσήλωση που έχει στον στόχο, η Κενυάτισσα μαραθωνοδρόμος Χιβόν Ενγκέτιχ δεν το έβαλε κάτω όταν έμεινε από δυνάμεις λίγα μέτρα πριν το τέλος της διαδρομής και τερμάτισε μπουσουλώντας.

Η 29χρονη Κενυάτισσα προπορευόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του μαραθωνίου του Όστιν, στο Τέξας των ΗΠΑ την Κυριακή, όταν οι δυνάμεις της άρχισαν να την εγκαταλείπουν.
Η φυσική κόπωση άρχισε να καταβάλει την Εγκέτιχ, η οποία υποχώρησε στην τρίτη θέση όταν δύο συναθλήτριες την προσπέρασαν.

Η 29χρονη όμως δεν εγκατέλειψε τη μάχη, ακόμα και όταν τα πόδια της δεν την στήριζαν πια, δείχνοντας τη δύναμη της ανθρώπινης ψυχής.
Ο Κενυάτισσα προς στιγμήν κατέρρευσε λίγο πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας, αλλά έστω κι έτσι ήταν αποφασισμένη να περάσει τη γραμμή του τερματισμού.
Μπουσουλώντας, και ενώ το ιατρικό προσωπικό ήταν έτοιμο να παρέμβει αν χρειαστεί, η Ενγκέτιχ τερμάτισε, κατορθώνοντας μάλιστα να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, καθώς οι αθλήτριες που την ακολουθούσαν είχαν μείνει αρκετά πίσω.

«Έτρεξες τον πιο θαρραλέο αγώνα και μπουσούλησες με τον πιο θαρραλέο τρόπο που έχω δει ποτέ στη ζωή μου», ανέφερε στην αθλήτρια ο διευθυντής του αγώνα Τζον Κόνλεϊ.
Πέρα από τον θαυμασμό όλων, η Ενγκέτιχ κέρδισε το χρηματικό έπαθλο της… δεύτερης θέσης, παρόλο που τερμάτισε τρίτη, ως ανταμοιβή για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.