Ξάνθης: «Η Νίκη πρέπει να επανακτήσει το κύρος της»

Ο πρόεδρος του Γ.Σ. Βόλου "Η Νίκη" Γιάννης Ξάνθης

Στον Sport FM 89.5 και στον Θανάση Κόφα μίλησε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης, κ. Γιάννης Ξάνθης.

Φυσικά εκεί που εστίασε είναι στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια του ίδιου και της διοίκησης του να αποκτήσει πάλι η Νίκη κύρος και να μάθουν όλοι ότι αυτά που συμφωνεί τα πληρώνει.

Τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής:

«Βρήκα μία οικτρή κατάσταση στον οικονομικό τομέα από τον Απρίλη που ανέλαβα τις τύχες της Ερασιτεχνικής Νίκης. Γι’ αυτό και θέλησα από την αρχή να βάλω κάποια όρια, για να οργανώσουμε σωστά τα τμήματα αφενός και αφετέρου να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά. Αξίζει να πω ότι μέχρι τώρα δεν είχαμε από κανέναν βοήθεια ούτε από τον κόσμο ούτε απ’ αυτούς που ενδιαφέρονταν για τον Ερασιτέχνη κάποτε. Είχαμε εγγεγραμμένα 700 μέλη και πλέον είναι 100 και λιγότερα. Τώρα κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στα μέλη, για να μείνουν όσοι θέλουν να βοηθήσουν ουσιαστικά κι όχι τύποις.

Εξάλλου η συνδρομή είναι μόλις δύο ευρώ το μήνα. Τα έσοδα που έχει ο Ερασιτέχνης όσο κι αν ακούγεται παράξενο, είναι 700 ευρώ το μήνα. Στα τμήματα υποδομής σε κολύμβηση και στίβο γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά και έχουμε πάρα πολλά παιδιά, αλλά από εκεί είναι τα μόνα έσοδα.

Νομίζω ότι η κάρτα που θα βγάλουμε, η οποία είναι εκπτωτική και παράλληλα εισιτήριο διαρκείας, θα «περπατήσει», όπως λέμε λαϊκά. Είναι σαν ένα δώρο από το κέρδος που θα προκύψει για τον κάτοχό της. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει κι ο κόσμος, γιατί θα έχει κέρδος.

Πρέπει να δώσουμε στη Νίκη το κύρος που πρέπει να έχει, γιατί είναι ένα από τα δύο μεγάλα σωματεία του Βόλου. Είχε απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό και εμείς αποφασίσαμε να σταματήσει να χρωστάει η Νίκη.

Για πρώτη φορά κατέθεσαν όλα τα τμήματα προϋπολογισμούς και δεν εγκρίθηκε κάποιος, αν δε θα μπορούσαμε να τον πληρώσουμε. Πρέπει όλοι να μάθουν από δω και πέρα ότι η Νίκη συμφωνεί και πληρώνει. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε αξιοπιστία. Εγώ δεν κακίζω αυτούς που υποσχέθηκαν κάποια ποσά και δεν μπόρεσαν να τα δώσουν. Φέτος που έλεγαν για μπάτζετ στο τμήμα μπάσκετ υψηλό 70.000 ευρώ, αλλά όταν είπα να βάλουμε όλοι λεφτά, μου απάντησαν ότι δεν μπορούν.

Ποιος θα τα βάλει αυτά τα χρήματα; Εγώ δεν πήγα στη Νίκη σαν επενδυτής, αλλά ως φίλαθλος. Τα ανοίγματα από την ομάδα μπάσκετ είναι πολλά. Εγώ θα ήθελα να παίζουμε και στην Α1. Είναι όμως εφικτό; Μπορούν να βρεθούν 10 άτομα να βάζουν χρήματα; Ακόμη κι αν δεν πληρώσουμε φέτος ούτε έναν παίκτη, το λιγότερο που θα ξοδέψουμε για τα υπόλοιπα έξοδα είναι 18 χιλιάδες ευρώ και ο προϋπολογισμός μας είναι 45 χιλιάδες.

Εγώ επέμενα από την αρχή να πάμε στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Έπεσα από τα σύννεφα, όταν μου είπαν ότι δεν έχουμε δικά μας παιδιά, γιατί ένας προπονητής πήρε 120 παιδιά και έφυγε. Δεν υπάρχει παίκτης από τα γενοφάσκια της Νίκης. Πέρσι είχαν υποσχεθεί σε παίκτες συμβόλαια 10 χιλιάδων, γιατί, όπως μου είπαν, ήθελαν μία ανταγωνιστική ομάδα. Όμως η ομάδα έπεσε. Δεσμεύομαι ότι η Νίκη θα αρχίσει να εξυγιαίνεται και φέτος κανένας δε θα φύγει από μας, χωρίς να πληρωθεί. Σε ό,τι αφορά σε δικούς μας παίκτες, που έφυγαν ως δανεικοί, δεν μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον, αν δε θέλει να παίζει σε μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.