Έμεινε ζωντανή με κατάθεση ψυχής!

Τη ψυχή της κατέθεσε η Ελλάδα στο «Αρένα ντας Ντούνας» μένοντας στο ισόπαλο 0-0 με την Ιαπωνία, παρά του ότι έπαιζε για παραπάνω από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, κρατώντας έτσι ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση.

Το βασικό στοιχείο που έλειψε από το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας απέναντι στην Κολομβία ήταν η ψυχή και το πάθος. Αυτά τα δύο, περίσσευαν στο παιχνίδι με την Ιαπωνία και έτσι η Εθνική μας ομάδα έμεινε ζωντανή στο όνειρο της πρόκρισης.

Παίζοντας για περίπου μία ώρα με παίκτη λιγότερο δεν λύγισε στην πίεση των «σαμουράι» και κράτησε σχετικά εύκολα ανέπαφη την εστία της για να βρεθεί στη Φορταλέζα σε λίγες ημέρες όπου θα τα παίξει όλα για όλα, θέλοντας τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και μη νίκη της Ιαπωνίας επί της Κολομβίας για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» του θεσμού.

Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι, έδωσαν και τη ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο και έκαναν περήφανους τους Έλληνες δείχνοντας πως αυτή η ομάδα θέλει πολλά… ακόμα για να την ξεγράψει κάποιος.

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι στο Μπέλο Οριζόντε η Εθνική μας παρατάχθηκε πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη στον αγωνιστικό χώρο. Από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να μην αφήσει κανένα κενό στην άμυνά της και να μη δώσει το δικαίωμα στους Ιάπωνες να απειλήσουν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είχε την πρώτη ευκαιρία με το σουτ του Κονέ στο δεκάλεπτο, όταν και ο Καβασίμα μπλόκαρε. Στη συνέχεια, η μοναδική απειλή για την Ελλάδα ήταν από τα δύο μακρινά σουτ του Οσάκο και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χόντα.

Κάπου εκεί, λίγο η τύχη λίγο και η κακή διαιτησία, έφεραν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα. Ο Κώστας Μήτρογλου αποχώρησε με χτύπημα στα πλευρά από τον Χασέμπε για φάουλ που δεν δόθηκε ποτέ.

Τρία λεπτά αργότερα, ήρθε και η αποβολή του Κώστα Κατσουράνη. Ο μέσος του ΠΑΟΚ με δύο σκληρά μαρκαρίσματα δέχτηκε ισάριθμες κίτρινες κάρτες αφήνοντας τη «γαλανόλευκη» με παίκτη λιγότερο. Ο Φερνάντο Σάντος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καραγκούνη στη θέση του Φετφατζίδη, με τον Κονέ να μετατίθεται στα πλάγια της επίθεσης και τον «τυπάρα» να συνθέτει το δίδυμο των αμυντικών χαφ μαζί με τον Μανιάτη.

Στο 40’ σημειώθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου μέρους όταν ο Τοροσίδης έκανε το σουτ με τον Καβασίμα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από εκεί και πέρα, στο 44’ ο Γκέκας βρέθηκε απέναντι στον Καβασίμα, ωστόσο σηκώθηκε η σημαία του οφσάιντ λανθασμένα καθώς ο διεθνής φορ καλυπτόταν από την άμυνα της Ιαπωνίας.

Από εκεί και πέρα, σίγουρα μεγάλη προσοχή ήθελαν τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Τα πρώτα λεπτά πέρασαν αναίμακτα καθώς οι Ιάπωνες προσπαθούσαν με σέντρες να απειλήσουν και αυτό ήταν εύκολη λεία για τους αμυντικούς μας.

Κάπου εκεί η Ελλάδα προσπάθησε να επιτεθεί και με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού είχε σπουδαία ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ του Καραγκούνη ο Γκέκας έκανε την κεφαλιά με τον Καβασίμα να διώχνει σε κόρνερ.

Η σπουδαιότερη ευκαιρία για την Ιαπωνία, ήρθε στο 68΄όταν ο Οκούμπο ουσιαστικά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ. Από το 70’ και μετά η πίεση της Ιαπωνίας έγινε ασφυκτική και στο 72’ ύστερα από σύγχυση στην άμυνα της Εθνικής μας ο Ουτσίντα από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.