Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Πρόκριση και πανελλήνιο ρεκόρ ο Δημητριάδης

Το εισιτήριο για τους ημιτελικούς των 200μ πεταλούδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος κολύμβησης στο Καζάν εξασφάλισε ο Στέφανος Δημητριάδης.

Πρόκειται για την πρώτη πρόκριση Έλληνα κολυμβητή σε ημιτελικό αγωνίσματος στη διοργάνωση. Στον πρωινό προκριματικό ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και με χρόνο 1:56.23 κατετάγη τρίτος στη σειρά του (πέρασε τον Νοτιοαφρικανό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Τσαντ Λε Κλος) και 10ος στο σύνολο, εξασφαλίζοντας θέση στους απογευματινούς (19:04) ημιτελικούς.

Η επίδοση του Δημητριάδη αποτελεί παράλληλα και πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το 1:56.47 που κρατούσε ο Γιάννης Δρυμωνάκος από τις 27 Μαρτίου 2007, στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης. Για τον 26χρονο κολυμβητή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε ημιτελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος και πλέον ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τη 15η θέση που είχε πάρει το 2011 στη Σανγκάη.

Η Θεοδώρα Γιαρένη προσπάθησε στα προκριματικά των 200μ. ελεύθερο, αλλά δε μπόρεσε να περάσει στους απογευματινούς ημιτελικούς. Η Ελληνίδα αθλήτρια σημείωσε χρόνο 2:01.00, όχι πολύ μακριά από το ατομικό της ρεκόρ (2:00.12) και κατετάγη 33η σε σύνολο 63 κολυμβητριών που συμμετείχαν στο αγώνισμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.