Π. Τζαναβάρας: «Ξέρω που ήρθα και δεν με φοβίζει η κατάσταση»

Συνέντευξη έδωσε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Παναγιώτης Τζαναβάρας στο Astra tv. Ο Κορίνθιος τεχνικός μίλησε για την επιστροφή του στον κυανόλευκο πάγκο και για την πρόκληση της Super League. Ο Τζαναβάρας υποσχέθηκε οτι θα δώσει το 200% για να μπορέσει ο κόσμος να δει μία ανταγωνιστική ομάδα στη συνέχεια και τόνισε οτι δεν τον φοβίζει η κατάσταση.

Για το αν αισθάνθηκε δικαιωμένος για την άνοδο της ομάδας: «Καλώς σας βρήκα και πάλι. Σίγουρα αισθάνομαι δικαιωμένος. Πιστεύω ότι πέρυσι έγιναν πολύ καλές επιλογές και σε παίκτες και αυτό φάνηκε και στη συνέχεια και χάρηκα που μετά από τόσα χρόνια επανήλθε στην πρώτη κατηγορία η Νίκη. Ένιωσα κομμάτι αυτής της επιτυχίας. Ο κόσμος με υποδέχτηκε πάρα πολύ καλά στο Πανθεσσαλικό στην απονομή και αισθάνθηκα πάρα πολύ οικεία».

Για τα φετινά δεδομένα: «Η αλήθεια είναι ότι στη δουλειά μας καλείσαι να εργαστείς κάτω από διάφορες καταστάσεις. Είτε να τη χτίσεις, είτε να αναλάβεις μία ομάδα για να ανατρέψεις κάποια πράγματα. Έχω την εμπειρία, το έχω ξανακάνει, έχει ξαναγίνει. Σίγουρα τα παιδιά δεν τα γνωρίζω γιατί είναι νεαρά και δεν έπαιζαν και στις ομάδες τους, κάποια έμπειρα τα γνωρίζω. Ξέρω που ήρθα και ξέρω τι κατάσταση ήρθα να αναλάβω. Δεν με φοβίζει. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Αλλά δεν με φοβίζει γιατί πρώτον πιστεύω πάρα πολύ στη δουλειά και γιατί έχει πάρα πολύ χρόνο ακόμη… Η γνώμη μου και η άποψη μου είναι ότι η ομάδα θα βελτιώσει πολύ τον τρόπο παιχνιδιού της. Αρχίζω και αντιλαμβάνομαι σε ποια πράγματα πρέπει να δουλέψω».

Για το τι ακριβώς αδυναμίες είδε: «Δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Η ομάδα έχει δεχτεί 12 τέρματα και έχει πετύχει δύο. Δεν χρειάζεται να πούμε άλλα πράγματα. Και η άμυνα και η επίθεση χρίζουν μεγάλης βελτίωσης».

Για τη φιλοσοφία του: «Τη δική μου τη φιλοσοφία την είδατε πέρυσι. Η ομάδα είχε καλή ισορροπία και είχαμε την καλύτερη άμυνα. Η ομάδα είχε την καλύτερη άμυνα και την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ισορροπία. Όμως ήταν διαφορετικό το φετινό υλικό και άλλο το φετινό, όπως και άλλοι οι στόχοι οι περσινοί και άλλοι οι φετινοί.

Η φιλοσοφία λέει ότι θέλω να έχω εγώ την μπάλα στα πόδια μου και να κάνω εγώ κουμάντο στο παιχνίδι. Αυτό όμως προϋποθέτει εμπειρία, υπομονή και δουλειά. Δεν μου αρέσει να αμύνομαι συνέχεια, όπως δεν αρέσει και στον φίλαθλο. Άρα θα προσπαθήσω να αλλάξω αυτό το πράγμα. Να φέρω μία ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Γνωρίζω πολύ καλά τον κόσμο της Νίκης Βόλου. Σίγουρα τον θέλουμε στο πλευρό μας. Δεν περισσεύει κανείς από αυτή την προσπάθεια. Θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια, τεράστια προσπάθεια να ανατρέψουμε μια κατάσταση. Χρειαζόμαστε όλους κοντά μας, τον κόσμο τη διοίκηση. Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά από τους παίκτες, τρομερή πειθαρχία, δύναμη, τσαμπουκά. Χρειαζόμαστε πάρα πολλά πράγματα».

Η υπόσχεση του στον κόσμο: «Αν πέρυσι δώσαμε το 100% φέτος θα δώσουμε το 200% να βελτιώσουμε αυτή την ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να ευχαριστιέται ο κόσμος αυτό που βλέπει στο γήπεδο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.