13 μέτρα για τον Αθλητισμό ανακοίνωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τα μέτρα στην εφαρμογή και υλοποίηση των οποίων προχωρά το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η ΓΓΑ παρουσίασε σήμερα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου όπως τόνισε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κακής διοίκησης, κακοδιαχείρισης, και διαφθοράς.

Τα μέτρα μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

-Λειτουργία κέντρου υποστήριξης Αθλητισμού, που θα υποδέχεται ερωτήματα και θα απαντά για την επίλυση όλων των ζητημάτων που άπτονται της ΓΓΑ.

-Ειδικό συνήγορο-διαμεσολαβητή μεταξύ της αθλητικής οικογένειας και της ΓΓΑ, για τον έγκαιρο εντοπισμό και τη δίκαιη και αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών.

-Λειτουργία συμβουλευτικής γραμμής υποστήριξης για την ενίσχυση των υποδομών και για τους αθλητές που αντιμετωπίζουν περιστατικά βίας.

-Κώδικα δεοντολογίας (δημιουργία όπου δεν υπάρχει) και πιστή τήρηση του, εναρμονισμένο με τον Κώδικα της ΔΟΕ και επικαιροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα με βάση τους αντίστοιχους των διεθνών ομοσπονδιών και της ΔΟΕ, έως τα τέλη Αυγούστου 2021 με παράλληλη λειτουργία μηχανισμού ελέγχου.

-Άμεση λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, με προώθηση της έρευνας και ανάπτυξης των Επιστημών του Αθλητισμού.

-Υποχρεωτική απασχόληση ψυχολόγου στις αθλητικές ομοσπονδίες

-Ίδρυση Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών.

-Συνεχής επικαιροποίηση του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων

-Έναρξη λειτουργίας Μητρώου Προπονητών το αμέσως επόμενο διάστημα.

-Σύσταση κλιμακίου ελέγχου αθλητικών φορέων για την ορθότητα των χαρακτηριστικών των σωματείων.

-Επικαιροποίηση του συστήματος αξιολόγησης για διαφάνεια στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών (Χείλων).

-Ψηφιακή Βίβλος 2020-25: Μητρώο Αθλητικών Φορέων, Διακριθέντων Αθλητών, Υποδομών, εποπτευόμενων φορέων, οικονομικών δεσμεύσεων και κανονισμών αθλημάτων-αγωνισμάτων, διαμεσολαβητών, αθλητικών συμβάσεων, πλατφόρμα άθλησης για όλους και στοιχήματος.

-Καμπάνια για πρόληψη βίας, διαφθοράς και κακοποίησης

Μεταξύ άλλων τέλος, ο κ. Αυγενάκης έκανε γνωστό ότι θα συσταθεί με το Υπουργείο Εργασίας και τον Σύλλογο Ολυμπιονικών μεταξύ άλλων, δομή ως συμβουλευτικό όργανο προς την Πολιτεία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.