2ος ο Βελεστινλιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα σκάκι

Για μια ακόμη φορά ο νεαρός σκακιστής Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στο πανελλήνιο σκακιστικό πρωτάθλημα Νέων, μετά τη μεγάλη του επιτυχία πριν 2 χρόνια, όταν είχε στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδος στο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων 8-16 ετών 2022 στην κατηγορία Κ14.

Αυτή τη φορά κατέλαβε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο πολύ πιο δύσκολο 27ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων μέχρι 18 ετών 2024, όπου συμμετείχαν 37 σκακιστές, και παράλληλα πήρε την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 14-18 ετών 2024, που θα διεξαχθεί στη Βραζιλία από 22/10 έως 2/11/2024.

Ο 16χρονος Χρήστος Τσαρσιταλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στο σύλλογο Σ.Ο. Καβάλας, στάθηκε μάλιστα ιδιαίτερα άτυχος, αφού έχασε την πρωτιά για μισό πόντο στα κριτήρια ισοβαθμίας, καθώς ισοβάθμησε στην πρώτη θέση, με 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες, με τον φετινό Πρωταθλητή Ελλάδας Χρήστο Δόγια του Σ.Ο. Κοζάνης «Αετοί».

Στις Νεάνιδες συμμετείχε η Κωνσταντίνα Ραφτοπούλου της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, η οποία, παρόλο που κατέλαβε στην τελική κατάταξη την καλύτερη θέση από τις εκπροσώπους που απέστειλε η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Συλλόγων Θεσσαλίας (ΤΕΣΣΘ) κάνοντας αξιοπρεπείς εμφανίσεις, εντούτοις δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και παρέμεινε στην 17η θέση με 3,5 βαθμούς (16η σε δυναμικότητα ELO στην αρχική κατάταξη) σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο φέτος ήταν πολύ απαιτητικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.