3ος όμιλος Euro: φινάλε χωρίς γκολ και ισοβαθμία που κρίθηκε στο 9ο κριτήριο!

Το φινάλε του τρίτου ομίλου δεν είχε γκολ (Δανλια-Σερβία 0-0, Αγγλία-Σλοβενία 0-0), είχε όμως έντονο ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε. Δανία και Σλοβενία ισοβάθμησαν στους τρεις, αλλά η κατάταξή τους κρίθηκε με βάση το τελευταίο 9ο (!) κριτήριο ισοβαθμίας.

Ο τρίτος όμιλος ολοκληρώθηκε με μόλις μια νίκη, της Αγγλίας επί της Σερβίας από την 1η αγωνιστική, καθώς όλα τα άλλα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Τα τρία λιοντάρια τερμάτισαν στην πρώτη θέση με πέντε πόντιους και η Δανία με τη Σλοβενία ισοβάθμησαν στους τρεις βαθμούς, τη στιγμή που η Σερβία κατετάγη με δύο πόντους τελευταία και αποκλείστηκε.

Η κατάταξη των δύο ομάδων, της Δανίας και της Σλοβενίας, κρίθηκε με βάση το τελευταίο κριτήριο ισοβαθμίας και αυτό γιατί οι δύο ομάδες είχαν πετύχει και είχαν δεχθεί τον ίδιο αριθμό γκολ (2-2), ενώ το μεταξύ τους παιχνίδι ήρθε ισόπαλο 1-1.

Στη βαθμολογία των fair play οι δύο ομάδες είχαν από έξι βαθμούς, καθώς στα τρία παιχνίδια του ομίλου δέχθηκαν έξι κίτρινες.

Έτσι τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Δανία, επειδή κατέλαβε τους περισσότερους βαθμούς στο ranking της UEFA από τα προκριματικά, καθώς είναι ένατη σε αυτή τη λίστα, σε σχέση με τη Σλοβενία που είναι 15η.

Συγκεκριμένα η Δανία είχε ισοβαθμήσει στην κορυφή του ομίλου με τη Σλοβενία (!), υπερτερώντας λόγω των καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς…

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους

-Οι βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια

-Συνολική διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια

-Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια

-Αν και πάλι προκύπτει ισοβαθμία, τότε τα πρώτα τρία κριτήρια εφαρμόζονται εκ νέου στις ομάδες που παραμένουν ισόβαθμες. Αν και τότε δεν “σπάει” η ισοβαθμία τους, τότε καθορίζεται από τα παρακάτω κριτήρια.

-Συνολική διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου

-Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς των ομίλων

-Αν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, δύο ομάδες που αναμετρώνται μεταξύ τους και έχουν ίδιους βαθμούς, την ίδια επίθεση, την ίδια άμυνα και το ματς λήξει ισόπαλο η κατάταξή τους θα καθοριστεί στα πέναλτι. Αυτό το κριτήριο ισχύει μόνο για ισοβαθμία δύο ομάδων (και όχι σε τριπλή ή τετραπλή).

-Λιγότεροι πόντοι fair play σε όλα τα ματς των ομίλων. Μια κίτρινη κάρτα δίνει έναν πόντο, τρεις πόντους δίνει η κόκκινη κάρτα (είτε με δύο κίτρινες είτε απυθείας κόκκινη) και τέσσερις η κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη.

-Υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών του Euro 2024. Αν η σύγκριση περιλαμβάνει τη Γερμανία θα γίνει κλήρωση, μιας και οι οικοδεσπότες δεν συμμετείχαν στα προκριματικά.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.