Μεϊκόπουλος: «Να παραταθεί άμεσα η προθεσμία προσαρμογής των Καταστατικών των αθλητικών φορέων»

Για να μη χαθεί η ειδική αθλητική αναγνώριση

Να παραταθεί άμεσα η προθεσμία εναρμόνισης των καταστατικών των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών – που εκπνέει στις 30.6.2024 – προκειμένου να αποφευχθεί η απώλεια της ειδικής αθλητικής τους αναγνώρισης, κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό  ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Προχωρώντας σε κοινοβουλευτική Ερώτηση την οποία συνυπέγραψαν συνολικά 18 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επεσήμανε ότι: «Αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο απώλειας της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης βρίσκονται εκατοντάδες αθλητικοί φορείς της χώρας εξαιτίας της αλλαγής στη διαδικασία διενέργειας προελέγχου για την εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού σωματείου».

Όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, με το ν.5085/2024 – και συγκεκριμένα στο άρθρο 21 – τίθεται ως καταληκτική ημερομηνία προσαρμογής του καταστατικού των αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών η 30η  Ιουνίου 2024 ενώ η παρέλευση άπρακτης της ως άνω προθεσμίας επιφέρει την αυτοδίκαια άρση της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.

Ο κ. Μεϊκόπουλος επισημαίνει, στην συνέχεια της ερώτησης του, ότι η πρόσφατη αλλαγή που επέφερε ο ν.5095/2024, δυνάμει του άρθρου 19 για τη «Διενέργεια προελέγχου για την εγγραφή και τροποποίηση καταστατικού σωματείου Αντικατάσταση παρ. 1 άρθρου 787 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», δυσχεραίνει την εμπρόθεσμη συμμόρφωσή των αθλητικών φορέων με την ως άνω προθεσμία αφού η νέα διαδικασία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει ότι ειδικά για τους φορείς που εκκίνησαν τη διαδικασία εντός του Ιουνίου καθίσταται αδύνατη η τήρηση της προθεσμίας της 30ης Ιουνίου.

Στην ερώτηση, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να παραταθεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, η προθεσμία προσαρμογής του καταστατικού των αθλητικών σωματείων, αθλητικών ενώσεων και αθλητικών ομοσπονδιών ώστε να μην απωλέσουν αδίκως την ειδική αθλητική αναγνώριση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.