81χρονος Κύπριος θα τρέξει στον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου

Πέντε βδομάδες μένουν για τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης γιορτής του αθλητισμού της πόλης του Βόλου και οι ετοιμασίες για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου όπως και τον παράλληλο 24ο Δρόμο Υγείας που θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Νέες εγγραφές γίνονται ασταμάτητα από όλα τα μέρη της Ελλάδας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική στιγμή θα αποτελέσει η συμμετοχή μεγάλης αποστολής που θα έρθει από τη Κύπρο. Η ομάδα θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας με πρωτοβουλία της διοργάνωσης. Θα γίνει επίσης αδελφοποίηση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου με το σωματείο Ευ Ζην, σε ξεχωριστή εκδήλωση την προηγούμενη μέρα του αγώνα. Μάλιστα στον 3ο Ημιμαραθώνιο θα πάρει μέρος ο 81χρονος Ανδρέας Παμπακάς, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στη Μεγαλόνησο. Είναι 81 ετών και επί δεκαετίες μετέχει σε αναρίθμητους αγώνες δρόμου στη Κύπρο και την Ευρώπη. Ο επόμενος σταθμός του θα είναι ο Βόλος, καθώς θα έρθει με την Κυπριακή αποστολή και θα τρέξει τα 21,1 χιλιόμετρα στον Ημιμιαραθώνιο.

Ο Ανδρέας Παμπακάς δίνει το καλύτερο παράδειγμα σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε τα εξής: «Άργησα, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει κάποιος να τρέχει. Άλλα αθλήματα έχουν ημερομηνία λήξης, αλλά το τρέξιμο ουδέποτε. Σε όποια ηλικία και να είσαι, μπορείς να τρέξεις». Έτσι στις 28-29 Απριλίου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τον δρομέα-φαινόμενο.

Παράλληλα με τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου θα διεξαχθεί και ο 24ος Δρόμος Υγείας απόστασης 5 χιλιομέτρων. Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα των 500 μέτρων. Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και όλων των φορέων. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Εκατοντάδες δρομείς θα έρθουν οικογενειακώς από όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με συνέπεια η Μαγνησία να ωφεληθεί στο μέγιστο από τον αθλητικό τουρισμό.

Στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσουν την πλήρη προκήρυξη, καθώς και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή στον Ημιμαραθώνιο ή τον Δρόμο Υγείας που προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια. Στο facebook δημιουργήθηκε το ανάλογο event για τον αγώνα: https://www.facebook.com/events/1240915415985881/

Συμμετοχές από τον ΣΔΥ Βόλου κι αυτή τη βδομάδα

Αμείωτα συνέχισαν τις συμμετοχές τους σε αγώνες οι αθλητές του ΣΔΥΒ και την Κυριακή 19 Μαρτίου. 20.000 δρομείς από όλο τον κόσμο έδωσαν το παρών στη μεγάλη ανοιξιάτικη γιορτή της Αθήνας, τον 6ο Ημιμαραθώνιο της πόλης. Πέντε ήταν οι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου που συμμετείχαν. Στον ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Γιάννης Σημαντήρας, ο Δημήτρης Κοτσίλιος (νέο ατομικό ρεκόρ και για πρώτη φορά κάτω από τις 2 ώρες) και η Κωνσταντίνα Μπρατάνη. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων έτρεξε ο Στράτος Συμεωνίδης (2ος άνω των 60 ετών) και ο Στέργιος Κουσκουρίδας.

Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού-Limassol Marathon 2017 έγινε το πρωί της Κυριακής με συμμετοχή χιλιάδων αθλητών. Την 5η θέση στις γυναίκες στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων κατέκτησε η αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου Ελένη Πρατσή.

Την προσεχή Κυριακή θα υπάρξει συμμετοχή με περισσότερους από 30 δρομείς στο Run Greece Λάρισας, ενώ μια βδομάδα μετά άλλοι τόσοι θα τρέξουν στον Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης Μέγας Αλέξανδρος και τους παράλληλους αγώνες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.