Άγιος Νικόλαος – Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1: Μισή πρόκριση στο 91′

Νίκη – μισή πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε η Αναγέννηση Καρδίτσας στην Κρήτη επί του Αγίου Νικολάου. Μετά από ένα πρώτο μέρος με αρκετές καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, όλα έδειχναν πως η πρόκριση θα παρέμενε ανοικτή ενόψει της ρεβάνς. Όμως στο 91′ με κεφαλιά του Μανιού, η Αναγέννηση πήρε σπουδαία νίκη με 0-1 που τη φέρνει μια ανάσα από τα προημιτελικά.

Το παιχνίδι (η σέντρα του οποίου καθυστέρησε για ένα 20λεπτο καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο) ξεκίνησε με δύο μεγάλες ευκαιρίες, μια για την κάθε ομάδα. Στο 3′ οι φιλοξενούμενοι μετά από σέντρα του Μπάλλα και κεφαλιά του Μπιανκόνι από πλεονεκτική θέση άγγιξαν το προβάδισμα, ενώ το ίδιο συνέβη για τον Άγιο Νικόλαο δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μηνάς ανάγκασε τον Γκέκα σε μια μεγάλη απόκρουση.

Ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης Καρδίτσας ήταν σε ετοιμότητα και στο 9′ όταν μπλόκαρε το σουτ του Νοκάι από πλεονεκτική θέση, αλλά και στο 13′ όταν ο Γκέκας σταμάτησε τη σέντρα σουτ του Μαρκάκη. Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα ηνία του ματς, με την Αναγέννηση λίγο μετά το εικοσάλεπτο να προχωράει σε αναγκαστική αλλαγή με τον Γκίνι να αντικαθιστά τον Μπιανκόνι.

Την ίδια στιγμή ο Γκέκας συνέχιζε να… κατεβάζει ρολά καθώς στο 41′ απέκρουσε και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου. Ο ΑΟΑΝ που έχανε τις ευκαιρίες λίγο έλειψε να το πληρώσει δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους με τον Καρανίκα από το ύψος της περιοχής να μην καταφέρνει να βρει δίχτυα καθώς πρώτα ο Μπένκο και στη συνέχεια το δοκάρι απέτρεψαν το 1-0 για την ομάδα της Καρδίτσας.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, στο δεύτερο μέρος οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Τόσο ο Άγιος Νικόλαος, όσο και η Αναγέννηση διατήρησαν τον καλό ρυθμό, όμως δεν δημιούργησαν μεγάλες ευκαιρίες για να απειλήσουν σημαντικά τους Μπένκο και Γκέκα.

Τελικώς στο 91′ έπειτα από ένα πλάγιο και μια πρώτη κεφαλιά, ο Μανιός πήρε τη δεύτερη κεφαλιά και νίκησε τον Μπένκο. Γκολ που έδωσε τη μεγάλη νίκη (0-1) για την ομάδα της Καρδίτσας στην εκπνοή και τη στέλνει… αγκαλιά με την πρόκριση στα προημιτελικά ενόψει της ρεβάνς.

Άγιος Νικόλαος: Μπένκο, Δολαψάκης, Πλουσής (65′ Κατσαρός), Πιθαρούλης, Τσανάι, Μαυρής (71′ Πάγια), Κίτος, Μηνάς, Παπαδόπουλος, Μαρκάκης (56′ Φουκαράκης), Νοκάι (71′ Τζιλάι)

Αναγέννηση Καρδίτσας: Γκέκας, Γκόλιας, Καρανίκας (80′ Πολίτης), Κοτσώνης, Σταμόπουλος, Μπάλλας (65′ Γκουγκούδης), Πλέγας, Μανιός, Μπενγόα (65′ Μπραμπίγια), Μπιανκόνι (22′ Γκίνι), Βιδάλ (80′ Κουτρομάνος)

Gazzetta.gr

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.