Ακυρώθηκε οριστικά η βίζα του Τζόκοβιτς

Δεν παίζει στο Australian Open

Αρνητική ήταν η απόφαση του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Μελβούρνης στην έφεση που είχε καταθέσει ο Σέρβος τενίστας κατά της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και θα απελαθεί από την Αυστραλία.

Μάλιστα, ο «Νόλε» δεν έχει δικαίωμα νέας έφεσης, καθώς η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από τους τρεις δικαστές που εξέτασαν την υπόθεση. Πλέον, άμεσα, ο Σέρβος καλείται να αποχωρήσει από την Αυστραλία, αλλά και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα με τα οποία επιβαρύνθηκε η Κυβέρνηση της χώρας.

Η πλευρά του κορυφαίου τενίστα κατέθεσε για περίπου 5,5 ώρες, έχοντας ως βασικό στόχο να αποδείξουν πως ο ισχυρισμός του Άλεξ Χοκ, του Υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος αποφάσισε να ακυρωθεί η βίζα, με αιτιολογία πως θα ξεσηκωθούν οι πολίτες που δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ήταν αβάσιμος.

Τελικά, το δικαστήριο, λίγο πριν τις 9:00 (ώρα Ελλάδας) πήρε την τελική του απόφαση, η οποία ήταν αρνητική για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος καλείται να αποχωρήσει άμεσα από την Αυστραλία, καθώς δεν ισχύει η βίζα του, ενώ είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να επιστρέψει τα επόμενα τρία χρόνια στην χώρα, μια και βάσει νόμου τα επόμενα τρία χρόνια δεν μπορεί να μπει από τα σύνορα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.