Χρυσή η Μαρινίτα Καλτσογιάννη, ασημένιος ο Δημήτριος Ασβεστάς του ΕΟΣ Βόλου

Η Μαρινίτα Καλτσογιάννη
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Κορυφαίες επιδόσεις και συγκινήσεις για τον ΕΟΣ Βόλου στη Βασιλίτσα

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χιονοσανίδας (ΠΑΧ) και το Διεθνές Κύπελλο Ελλάδος (FIS) ΑΓΕΝ, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, επεφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις για τον ΕΟΣ Βόλου, καθώς η αθλήτρια του συλλόγου, Μαρία-Νικολέτα (Μαρινίτα) Καλτσογιάννη, ήταν πρώτη τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης (Slalom) και 3η στο Γιγαντιαίο Slalom, ενώ ο Δημήτρης Ασβεστάς ήταν 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom Ανδρών.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΕΟΣ Βόλου: “Με απόλυτη επιτυχία και πολλές διακρίσεις ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Βόλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (ΠΑΧ) και το Διεθνές Κύπελλο Ελλάδος (FIS) ΑΓΕΝ, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας στις 28–29/03/2026, υπό την αιγίδα της ΕΟΧΑ.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του συλλόγου μας, παρά τον έντονο ανταγωνισμό, απέδειξαν για ακόμα μια φορά το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας τους, κατακτώντας βάθρα και πολύτιμες θέσεις στην τελική κατάταξη.

Θερμές ευχαριστίες  στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) για τη στήριξη της διοργάνωσης, καθώς και στο προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου για την εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή τους.

Οι μεγάλες διακρίσεις

Η Μαρία-Νικολέτα (Μαρινίτα) Καλτσογιάννη υπήρξε η απόλυτη πρωταγωνίστρια των αγώνων, κατακτώντας την 1η θέση τόσο στο Κύπελλο Ελλάδος όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο αγώνισμα της Τεχνικής Κατάβασης (Slalom), ενώ συμπλήρωσε τη νικηφόρα εμφάνισή της με την 3η θέση στο Γιγαντιαίο Slalom. Η Μαρία-Νικολέτα (Μαρινίτα) Καλτσογιάννη μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και του αγώνα FIS αναδείχθηκε και Κυπελούχος Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2025-2026.

Εντυπωσιακή παρουσία είχε και ο Δημήτριος Ασβεστάς, ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Slalom Ανδρών.

Αναλυτικά αποτελέσματα:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΕΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2026

Στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης (Slalom), στην επίσημη κατάταξη οι αθλήτριες του ΕΟΣ Βόλου έλαβαν τις εξής θέσεις:

1η Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέττα (Μαρινίτα)

16η Ασβεστά Άννα

Συμμετείχαν και οι: Δημητρόφ Ευριδίκη και Γκουντουρά Μαρίνα-Πραξιθέα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΕΝ ΑΝΔΡΩΝ 2026

Στο αγώνισμα της Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης (Slalom), στην επίσημη κατάταξη, ο Ασβεστάς Βασίλειος κατέλαβε την 7η θέση.

Συμμετείχαν και οι: Καφκάς Αλέξανδρος, Βαιόπουλος Αλέξιος-Απόστολος, Κοζαδίνος Ευαστάθιος, Ασβεστάς Δημήτριος, Δραγατζίκης Αχιλλέας-Μιχαήλ

ΠΑΧ ΑΓΕΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2026

Ανεπίσημη κατάταξη:

1η Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα (Μαρινίτα)

19η Ασβεστά Άννα

Συμμετείχαν και οι: Δημητρόφ Ευριδίκη και Γκουντουρά Μαρίνα-Πραξιθέα

ΠΑΧ ΑΓΕΝ U21 ΝΕΕΣ 2026

Ανεπίσημη Κατάταξη:

5η Ασβεστά Άννα

ΠΑΧ ΑΓΕΝ ΑΝΔΡΩΝ 2026

Ανεπίσημη Κατάταξη:

2ος Ασβεστάς Δημήτριος

7ος Ασβεστάς Βασίλειος

8ος Καφκάς Αλέξανδρος

9ος Δραγατζίκης Αχιλλέας-Μιχαήλ

Συμμετείχαν και οι: Βαιόπουλος Αλέξιος-Απόστολος, Κοζαδίνος Ευστάθιος

ΠΑΧ ΑΓΕΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2026

Στο αγώνισμα του Γιγαντιαίου σλάλομ (GS), στην επίσημη κατάταξη, οι αθλήτριες του ΕΟΣ Βόλου έλαβαν τις εξής θέσεις:

3η Καλτσογιάννη Μαρία-Νικολέτα (Μαρινίτα)

6η Δημητρόφ Ευριδίκη

18η Ασβεστά Άννα

Συμμετείχε και η: Γκουντουρά Μαρίνα-Πραξιθέα

U21 ΝΕΕΣ

4η Ασβεστά Άννα

U18 NEAN

Συμμετείχε η: Γκουντουρά Μαρίνα-Πραξιθέα

ΠΑΧ ΑΓΕΝ ΑΝΔΡΩΝ  2026

Στο αγώνισμα του Γιγαντιαίου σλάλομ (GS), στην επίσημη κατάταξη, οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου έλαβαν τις εξής θέσεις:

6ος Ασβεστάς Δημήτριος

12ος Δραγατζίκης Αχιλλέας-Μιχαήλ

U18

4os Δραγατζίκης Αχιλλέας-Μιχαήλ

Συμμετείχαν και οι: Καφκάς Αλέξανδρος, Κοζαδίνος Ευστάθιος, Ασβεστάς Βασίλειος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΣ Βόλου συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές για το ήθος και τις επιδόσεις τους, καθώς και τους προπονητές του συλλόγου που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών. Η συνέπεια και η σκληρή δουλειά φέρνουν τον Βόλο σταθερά στις πρώτες θέσεις της ελληνικής χιονοδρομίας. Επίσης ευχαριστεί τον αρχηγό της αποστολής του ΕΟΣ Βόλου κ. Αντώνιο Κοζαδίνο.

Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε, συνεχίζουμε να κατακτάμε τις κορυφές και τα μετάλλια!”.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.