Εξετάσεις για το Κempo Karate στον Βόλο

Την  Κυριακή 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες Προαγωγικές Εξετάσεις   1ου – 7ου επιπέδου, της Aκαδημίας Επαγγελματικής Αυτοάμυνας, Mάχης στο δρόμο και Οπλοχρησίας του Ελληνικού S.G.T Kempo Κarate.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος επιλεγμένοι μαχητές του Kempo υπό την επίβλεψη του Έλληνα εκπροσώπου, Ανώτατου Εκπαιδευτή και Παγκόσμιου Πρωταθλητή Θανάση Λαγού και του βοηθού προπονητή, μαύρη ζώνη στο Kempo karate και διεθνούς πρωταθλητή Δημητρίου Κουτσικού.

Οι Mαχητές εξετάστηκαν σε βασικές αλλά και σύνθετες τεχνικές πυγμαχίας, λακτισμάτων, κλειστής μάχης, ρίψεων-ανατροπών και κατακρατήσεων όπως επίσης σε καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις αντοχής, δύναμης και εκρηκτικότητας. Τέλος κλίθηκαν να αντιμετωπίσουν διαφορετικά σενάρια αυτοάμυνας εκτάκτου ανάγκης σε συνθήκες μάχης στο δρόμο (street fighting).

Mετά το πέρας των εξετάσεων ακολούθησαν σπασίματα σανίδων [tameshiwari], όπως επίσης και το καθιερωμένο εσωτερικό Πρωτάθλημα  της Ακαδημίας στην τεχνοτροπία της Πλήρους Επαφής, και φέτος παίχτηκαν περισσότεροι από 30 αγώνες ανάμεσα στους Μαχητές της Ακαδημίας.

Οι επιτυχόντες ανά επίπεδο είναι οι εξής:

1ο επίπεδο: Κατσαμπέκας Γ., Τερτιβανίδης Μ., Σεφαλίδης Β., Ζαβαλάρη Σ., Μητσικώστας Χ., Παναγιωτοπούλος Γ., Κάλιαρης Κ., Λαϊνάς Β., Γκαβλιαρούδης Χ., Σανίδας Θ., Σανιδάς Δ.

2ο επίπεδο: Μακρής Μ., Αγγελοπούλου Δ.

3ο επίπεδο: Μάλλη Χ.

6ο επίπεδο: Κατσικογιάννης Σ., Μπαρμπούτας Ζ.

7ο επίπεδο: Μαύρης ζώνης, Κάλλης Κ.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα 12 χρόνια λειτουργίας της Σχολής φέτος δόθηκε η 3η Μαύρη ζώνη.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Σχολής: «Όσοι βρίσκονται στο χώρο των Πολεμικών Τεχνών αντιλαμβάνονται αναμφίβολα την  ποιότητα αυτής  της αναλογίας  χρόνων για το ανώτερο επίπεδο ζωνών όπως αυτό της Μαύρης ζώνης.  Το ελληνικό S.G.T Kempo είναι ένα από τα ελάχιστα συστήματα στην Ελλάδα και το μοναδικό στην πόλη του Βόλου που εκπαιδεύει τους μαχητές του σε συνθήκες πραγματικής μάχης στον δρόμο (streetfighting), καταστώντας τους ικανούς να αντιμετωπίσουν πραγματικές απειλές σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, λόγω των ρεαλιστικών συνθηκών που βιώνουν σε προπονητικό επίπεδο όπως: οπλομαχία, αφοπλισμοί, μάχη σε κλειστούς χώρους, πολλαπλοί αντίπαλοι. Το ΔΣ του συλλόγου συγχαίρει τους μαχητές που κατάφεραν να προαχθούν στο επόμενο επίπεδο αλλά και τον εκπαιδευτή του συλλόγου για την άψογη προετοιμασία και την σωστή καθοδήγηση αυτών. Ευχαριστεί επίσης τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου  στο τζούντο κ.Σωτήριο Τσόχα για την άψογη φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.