Νέα μετάθεση στη λειτουργία της ανοιχτής πισίνας του ΕΑΚ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Μπορεί ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, στις 26 Ιουνίου να δεσμευόταν στην εκπομπή του Βόλος 9.86 «Αθλητισμός χωρίς όρια» ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχει ανοίξει η 50αρα ανοιχτή πισίνα στο Κολυμβητήριο του ΕΑΚ, ωστόσο με ανακοίνωση του ο Δήμος Βόλου κάνει γνωστό ότι «βάσει των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι θα παραδοθεί έως το τέλος Ιουλίου».

Επομένως υπάρχει μία νέα μετάθεση στη λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου τουλάχιστον δύο βδομάδων, σύμφωνα πάντα με τη δήλωση που είχε κάνει ο κ. Γκογκινούδης, ο οποίος δεν «έπεσε μέσα» και οι σύλλογοι που το χρησιμοποιούν, θα πρέπει να κάνουν κι άλλη υπομονή, για να αποχωρήσουν από το κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, όπου συνωστίζονται εδώ και δέκα μήνες όλες οι ομάδες.

Θυμίζουμε τη δήλωση του Τριαντάφυλλου Γκογκινούδη στις 26/6/24: «Είναι έτοιμες οι πισίνες, κάνουμε απλώς κάποια τεστ στο νερό. Μέχρι το τέλος του μήνα ή αρχές Ιουλίου οι δύο πισίνες, η baby και η 25αρα, θα δοθούν στο κοινό και ως τις 15 Ιουλίου θα δοθεί και η 50αρα πισίνα. Αυτό δεν είναι υπόσχεση, είναι πραγματικότητα. Είμαστε καθημερινά εκεί και το βλέπουμε».

Το ευχάριστο είναι, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βόλου, πως από μεθαύριο Δευτέρα (8/7) ανοίγουν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου η πισίνα εκμάθησης (baby) και η εσωτερική πισίνα των 25 μέτρων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Βόλου: «Η Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι μετά τις μεγάλες βλάβες που υπέστη το κολυμβητήριο του Ε.Α.Κ. Βόλου από τις καταστροφικές πλημμύρες των φαινομένων DANIEL και ELIAS, είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι τα  Σωματεία κολύμβησης αλλά και τους πολίτες που προτιμούν να αθλούνται στο νερό.

Το κολυμβητήριο θα παραδοθεί μάλιστα σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ αυτή που λειτουργούσε πριν από τις καταστροφές, αφού οι αρμόδιοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και δυνατότητα να προλάβουν και να δράσουν προληπτικά για συντηρήσεις οι οποίες θα ήταν απαραίτητες.

Έτσι, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Γκογκινούδη Τριαντάφυλλο, το κολυμβητήριο θα παραδοθεί σε δύο φάσεις:

Τη Δευτέρα 8.7.2024  η πισίνα εκμάθησης και η εσωτερική πισίνα των 25m θα είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους αθλητές και αθλούμενους, ενώ μέχρι τέλος Ιουλίου και βάσει των εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αρμόδιοι ευελπιστούν να παραδοθεί και η ανοικτή πισίνα των 50m.

Η επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου του Ε.Α.Κ. θα αποσυμφορήσει το κολυμβητήριο Ν. Ιωνίας «Β. Πολύμερος» , το οποίο εξυπηρετούσε αθλητές και αθλουμένους όλο αυτό το χρονικό διάστημα και είναι λογικό ότι δέχτηκε μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση.

Για τον λόγο αυτό και αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης του κολυμβητηρίου «Β. Πολύμερος», έτσι ώστε και τα δύο κολυμβητήρια να είναι έτοιμα για την νέα αθλητική περίοδο.

Με την επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου του Ε.Α.Κ. θα καταρτιστεί και το πρόγραμμα χρήσης από τα αθλητικά Σωματεία, το οποίο θα διαμορφωθεί κατόπιν συνεννόησης με τον προϊστάμενο της εγκατάστασης, ο οποίος θα έρθει σε επικοινωνία μαζί τους.

Παράλληλα θα ανακοινωθούν και οι «ώρες κοινού», κατά τις οποίες οι συμπολίτες μας θα έχουν την δυνατότητα να αθλούνται».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.