Ιστορικός Φερστάπεν με δέκα σερί νίκες στη Formula 1

Χωρίς αντίπαλο παίζει ο Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1! Ο Ολλανδός πιλότος οδεύει ολοταχώς για τον τρίτο σερί παγκόσμιο τίτλο του, επικρατώντας και στην πίστα της Μόντσα.

Μέσα στο σπίτι της Ferrari η Red Bull έκανε επίδειξη δύναμης πανηγυρίζοντας το 1-2, ταυτόχρονα με την 15η σερί νίκη της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (14 σερί εφέτος και μία από την περασμένη σεζόν). Μάλιστα οι δύο Red Bull έκαναν γύρο θριάμβου σε παράταξη σε μια συμβολική κίνηση…

Ο Φερστάπεν, οποίος… δυσκολεύτηκε μόνο για 15 γύρους (μέχρι να προσπεράσει τον Κάρλος Σάινθ που είχε την pole position), νίκησε για δέκατη σερί φορά εφέτος δημιουργώντας ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της Formula 1, εφόσον ξεπέρασε την επίδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος σταμάτησε στις εννέα συνεχόμενες νίκες. Και με δεδομένο ότι απέχει 145 βαθμούς απ’ τον δεύτερο στη βαθμολογία Σέρχιο Πέρες, γίνεται αντιληπτό ότι απλώς περιμένει τη στέψη μετά τα οχτώ γκραν πρι που απομένουν.

Ο Πέρες έπειτα από μεγάλη μάχη με τις Ferrari κατόρθωσε να περάσει στη δεύτερη θέση, ολοκληρώνοντας ιδανικά τη δουλειά για τη Red Bull, ενώ πιο πίσω στους τελευταίους γύρους έγινε τρομερή μάχη μεταξύ των δύο Ferrari, που ήταν πάντως ήταν ανταγωνιστικές, γρήγορες και αξιόπιστες. Ο Σάινθ και ο Λεκλέρκ κινήθηκαν στο όριο κινδυνεύοντας ακόμα και με σύγκρουση, με τον Ισπανό εν τέλει να διατηρεί την τρίτη θέση και τον Μονεγάσκο να τερματίζει τέταρτος. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ράσελ, Χάμιλτον, Άλμπον, Νόρις, Αλόνσο και Μπότας.

Το επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο να γίνει στη Σιγκαπούρη στις 17 Σεπτεμβρίου.

πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.