Ξεκίνημα για αθλητές του ΕΟΣ Βόλου

ski eos volou

Ξεκίνησε η αγωνιστική σεζόν για δύο χιονοδρόμους αθλητές του ΕΟΣ Βόλου, τον Ασβεστά Δημήτριο και την Καλτσογιάννη Μαρία Νικολέτα, που συμμετείχαν σε διεθνείς αγώνες Αλπικού σκι στην Ιταλία και την Αυστρία.

Οι αθλητές του ΕΟΣ Βόλου, που φέτος βρίσκονται για πρώτη χρονιά στις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων αντίστοιχα, επιδιώκουν την απόκτηση διεθνούς βαθμολογίας (βαθμοί FIS) , προκειμένου να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα διεξαχθούν τον Ιανουάριο του 2020 στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Οι δύο χιονοδρόμοι συμμετείχαν από 12 έως 16 Νοεμβρίου σε αγώνες στη Solda της Ιταλίας καθώς και στο Pass Thurn της Αυστρίας και είχαν ένα πολύ ελπιδοφόρο ξεκίνημα στην διεκδίκηση μιας θέσης στη μεγάλη διοργάνωση του Ιανουαρίου. Στη συνέχεια θα συμμετέχουν με κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας σε περισσότερους αγώνες στο εξωτερικό προκειμένου να προκριθούν μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου που τελειώνει η προθεσμία.

Ακόμη, από τις 17 Νοεμβρίου, βρίσκεται στην Αυστρία και η αθλήτρια του ΕΟΣ Μένια Τσίοβολου, η οποία προετοιμάζεται σε χιόνι σε προπονητικό καμπ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας όπου αθλητές από όλο τον κόσμο προετοιμάζονται μαζί. Η Τσίοβολου θα παραμείνει στην Αυστρία για ένα μήνα περίπου.

Το ΔΣ και η Τεχνική επιτροπή εύχεται στους αθλητές μια καλή και επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο που θα τους φέρει κοντά στους αγωνιστικούς τους στόχους.