Στον Βόλο η Γαλλίδα που γυρίζει τον κόσμο… τρέχοντας!

Με μέλη του ΣΔΥ Βόλου συναντήθηκε η Maria Lootie

Ξεχωριστό ήταν το τριήμερο για τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, που μετείχε συμβολικά σε ένα απειροελάχιστο τμήμα της πορείας που κάνει η Marie Lootie τρέχοντας τον γύρο της Γης! Η 42χρονη αθλήτρια ξεκίνησε την πορεία των 26.232 χιλιομέτρων τον Δεκέμβριο του 2019 από την Πορτογαλία και αναμένεται να την ολοκληρώσει το Δεκέμβριο του 2021 τρέχοντας ένα Μαραθώνιο κάθε ημέρα, με ρεπό μίας ημέρας ανά βδομάδα. Όταν τερματίσει θα είναι ο 7ος άνθρωπος στην ιστορία, και ο μικρότερης ηλικίας που θα έχει πετύχει το εγχείρημα. Η δυσκολία αυξάνεται καθώς τρέχει χωρίς συνοδεία οχήματος υποστήριξης, και μεταφέρει σέρνοντας σε καρότσι συνολικού βάρους 30 κιλών τα πράγματά της.

Η Γαλλίδα αθλήτρια έφτασε στην πόλη μας τρέχοντας και μέλη του ΣΔΥ Βόλου την υποδέχθηκαν έχοντας ενδιαφέρουσες συναντήσεις και συζητήσεις την ίδια και την επόμενη ημέρα που συνέπεσε με το ρεπό. Μάλιστα μιλά ελληνικά καθώς την προηγούμενη δεκαετία έμενε στην Ελλάδα. Της επιφυλάχθηκε και μια έκπληξη, μια και στη συνάντηση ήταν η συμπατριώτισσά της, η δρομέας Catherine Putz που μένει στον Βόλο και είναι μέλος του ΣΔΥ Βόλου. Στις 6.00 το πρωία σήμερα που ήταν η 200η ημέρα του προγράμματος, και ενώ ήταν ακόμη νύχτα, η Marie Lootie ξεκίνησε τον 171ο της Μαραθώνιο από τον Βόλο προς Ριζόμυλο, Στεφανοβίκειο, ως και το Νέο Περιβόλι Λάρισας. Τιμητικά τη συνόδευσαν μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου τρέχοντας μαζί της 12 χιλιόμετρα από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου όπου είχε τερματίσει τη Δευτέρα και ήταν η εκκίνηση σήμερα το πρωί, ως τη διασταύρωση προς το Βελεστίνο.

Η πορεία της καταγράφεται σε πραγματικό χρόνο στο σάιτ της που παρακολουθεί ο κόσμος από όλες τις χώρες σε όλη τη Γη. Μάλιστα, όπως τονίζει ο σύλλογος στη σχετική ανακοίνωση: «Ήταν ιδιαίτερα τιμητικά για τον ΣΔΥ Βόλου και την πόλη μας τα πολύ όμορφα λόγια που έγραψε η Marie Lootie για τον σύλλογο και τον Βόλο, που τα διάβασαν και θα τα διαβάζουν για πάντα στο μέλλον σε όλο τον κόσμο όσοι παρακολουθούν την πορεία που προξενεί παγκόσμιο ενδιαφέρον. Εξίσου τιμητικό ήταν ότι η αθλήτρια έτρεξε τη διαδρομή αυτής της ημέρας με το τεχνικό μπλουζάκι του Ημιμαραθωνίου Βόλου που της προσέφερε ο σύλλογος και το οποίο θα ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους».

Τις επόμενες ημέρες η Marie θα ολοκληρώσει την πορεία της στην Ευρώπη και θα μπει στην Ασία, ενώ θα ακολουθήσουν οι Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αφρική. Ο ΣΔΥΒ της εύχεται καλή συνέχεια και να ολοκληρώσει με επιτυχία και με ατέλειωτες εμπειρίες τον γύρο της Γης!

Η αγωνιστική συμμετοχή του Σαββατοκύριακου

Σε 3 αγώνες τριών αθλημάτων έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου. Στο 3o Kirki Trail 2020 που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Κίρκη Αλεξανδρούπολης, έτρεξε ο Αθανάσιος Τσιάτσιος και τερμάτισε τα 6 χιλιόμετρα σε 1.03.09.

Ο 1ος Authentic Marathon Swim πραγματοποιήθηκε στο Αρτεμίσιο το Σαββατοκύριακο, με επίκεντρο το Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού. Στον αγώνα των 1.500 μέτρων που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου, ο Γιάννης Μελαχροινάκης τερμάτισε 20ος με χρόνο 34’19.

Την επόμενη ημέρα σειρά πήρε ο ποδηλατικός 2nd Olympus hill climb στον Πλαταμώνα. Από την savvi marine barchetta του Πλαταμώνα ξεκίνησε η χαρακτηριζόμενη ως η ομορφότερη ανάβαση της Ελλάδας, με τερματισμό στην Καλλιπεύκη Ολύμπου, σε μια διαδρομή 22 χιλιομέτρων με υψόμετρο 1100 μέτρα. Σημαντική διάκριση από τον Γιάννη Κλόκα, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.