Η 18η και τελευταία αγωνιστικής της φετινής Β’ Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών ξεκαθαρίσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο, καθώς το πρόγραμμα των αγώνων «έσπασε» σε δύο ημέρες, στις οποίες θα κριθούν τόσο ο τίτλος, όσο και ποια ομάδα θα αποφύγει τη διαδικασία των μπαράζ για παραμονή στην κατηγορία.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 12 Απριλίου, ο ΑΟ Σκοπέλου υποδέχεται τον Φοίβο Γιάννουλης, και θέλει νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Φιλαθλητικό Λαρισαϊκό. Αν κερδίσει με 3-0 σετ, τότε είναι σίγουρα πρωταθλητής. Αν πάλι ο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός χάσει βαθμό στην έδρα του από την Άμιλλα Τρικάλων, και το 3-2 σετ αρκεί στις παίκτριες του ΑΟ Σκοπέλου.
Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, ο ΓΣ Βόλου έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία ως τελευταίος, αλλά και η Νίκη Βόλου, που υποβιβάζεται γιατί ακολουθεί τον δρόμο του υποβιβασμού από την Α2 στη Β’ Εθνική και ο ΣΠΑ Καρδίτσας. Ο τρίτος από το τέλος, θα παίξει μπαράζ με την ομάδα που θα τερματίσει τρίτη στο Τοπικό Γυναικών. Για να αποφύγει αυτή τη διαδικασία και να εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή, ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει νίκη με οποιοδήποτε σκορ απέναντι στην ΑΕΛ, την οποία υποδέχεται την Κυριακή 13/04. Ακόμη και με νίκη 3-2 σετ, ο Ολυμπιακός Βόλου παραμένει απευθείας στην κατηγορία, καθώς υπερτερεί της ΑΕΛ στα συνολικά σετ στο πρωτάθλημα.
Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:
Σάββατο 12 Απριλίου
Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός-Άμιλλα Τρικάλων (18:00)
ΑΟ Σκοπέλου-Φοίβος Γιάννουλης (Σκοπέλου, 19:00)
Κυριακή 13 Απριλίου
Ασκληπιός Τρικάλων-Σπάρτακος Λάρισας (ΕΑΚΤ, 12:00)
Ολυμπιακός Βόλου-ΑΕΛ (Αγριάς, 19:30)
Υπενθυμίζεται ότι Νίκη Βόλου και ΓΣ Βόλου έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους, μετά το μεταξύ τους παιχνίδι το Σάββατο 4 Απριλίου, με τις «κυανόλευκες» να επικρατούν 3-1.
Η βαθμολογία: ΑΟ Σκοπέλου 48, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 48, Φοίβος Γιάννουλης 33, Σπάρτακος Λάρισας 30, Ασκληπιός Τρικάλων 29, Άμιλλα Τρικάλων 20, ΑΕΛ 15, Ολυμπιακός Βόλου 14, Νίκη Βόλου 11, ΓΣ Βόλου 10.
Χρυσόστομος Τρίμμης

















