Ούτε η Ουγγαρία στάθηκε ικανή να περιορίσει τα κορίτσια της Εθνικής Πόλο, που έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σιγκαπούρης, αφού η ομάδα του Χάρη Παυλίδη πέτυχε μία θριαμβευτική νίκη με 12-9 και δικαίως ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου!
Με τη Σταματοπούλου να κάνει εξαιρετική εμφάνιση υπερασπιζόμενη την ελληνική εστία, και την ομάδα να κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, η Εθνική πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή τον ρυθμό της και είχε ένα σταθερό προβάδισμα τουλάχιστον τεσσάρων τερμάτων στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ακόμη και στα σημεία που η Ουγγαρία προσπάθησε να πιέσει, η ελληνική ομάδα βρήκε αρκετές λύσεις αμυντικά και δεν επέτρεψε στις αντιπάλους να πλησιάσουν απειλητικά.
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 5-3, 2-2, 2-3
Ελλάδα (Xάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τριχά 3, Σάντα 2, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 3, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Τζούρκα, Κουρέτα.
Ουγγαρία (Σάντορ Τσεχ): Νέζμελι, Zίλαγκι 1, Βάλι 1, Βάρο, Σουμέγκι, Ντοσμόντι, Κέστελι 1, Λεϊμέτερ 1, Ριμπάνσκα 1, Φάραγκο, Γκάρντα, Τόρμα, Τίμπα 1, Χάιντου 1.
Αυτό ήταν το πέμπτο χρυσό μετάλλιο για την Εθνική ομάδα γυναικών και δεύτερο στον θεσμό, καθώς το είχε κατακτήσει και το 2011.
Παράλληλα, αυτή ήταν η δεύτερη φετινή πρωτιά, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο την άνοιξη! Συνολικά δε, το ελληνικό πόλο έχει 15 μετάλλια σε διεθνές επίπεδο γυναικών.


















