Αλόνσο: «Θέλω να έχω τον Ιωαννίδη»

Τη φιλοσοφία του, που περιλαμβάνει πίεση ψηλά, ένταση και κάθετο ποδόσφαιρο, ανέλυσε ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντιέγκο Αλόνσο, κατά την παρουσίασή του από την «πράσινη» ΠΑΕ στο Νομισματικό Μουσείο.

Ο 49χρονος Ουρουγουανός προπονητής δεν έκρυψε τη φιλοδοξία του και φάνηκε απόλυτα ενήμερος για το έμψυχο δυναμικό των πράσινων, δίνοντας ταυτόχρονα το ποδοσφαιρικό του στίγμα.

«Κατ’ αρχάς ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό που μου δίνει την ευκαιρία να είμαι ο προπονητής του. Τον πρόεδρο και τον κ. Παπαδημητρίου που μου έδειξαν εμπιστοσύνη. Έχω δύσκολο καθήκον, είμαι όμως πεπεισμένος ότι αν όλοι αισθανθούμε σαν μια οικογένεια θα τα καταφέρουμε. Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Για την πίεση που υπάρχει μετά από 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα δήλωσε: «Γνωρίζω την κατάσταση του συλλόγου. Ακριβώς ένα από τα θέματα που αποτέλεσαν για μένα κίνητρο να είμαι εδώ είναι το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη ομάδα έχει 14 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα. Αυτό για μένα δεν είναι πρόβλημα, αλλά στόχος. Είμαι πάντοτε θετικός εκ φύσεως και οπουδήποτε ο κόσμος βλέπει ένα πρόβλημα, εγώ βλέπω μια λύση. Αυτή η στιγμή αποτελεί ένα κίνητρο μετά από 14 χρόνια να απαντήσουμε».

Ενδιαφέρον είχε και η τοποθέτησή του για τον Ιωαννίδη και το ρόστερ: «Για το ρόστερ, θεωρώ ότι η ομάδα έχει μια πολύ γερή βάση και θα δουλέψουμε, για να τη βελτιώσουμε. Συνεργαζόμαστε με τη διοίκηση, ώστε να βρούμε παίκτες με τα χαρακτηριστικά που χρειάζομαι. Αν θέλετε μια ομάδα με ένταση, γρήγορη και κάθετη χρειαζόμαστε παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τον Ιωαννίδη, είναι ένας βασικός παίκτης για εμάς. Το τι μπορεί να συμβεί στην αγορά δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα. Αλλά ναι, θέλω να τον έχω μαζί μου. Γιατί αν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές, χρειαζόμαστε τους καλύτερους!».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.