Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Τόκιο

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν επίσημα με την τελετή έναρξης της Παρασκευής (23/7), όπου η κορυφαία τενίστρια, Ναόμι Οσάκα, άναψε τη φλόγα στον βωμό του Ολυμπιακού Σταδίου της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρέλαση των ολυμπιακών αποστολών και το πρώτο σκέλος της τελετής έναρξης ο Τόμας Μπαχ ευχαρίστησε τους Ιάπωνες για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθούν σε αυτή την δύσκολη συγκυρία -λόγω της πανδημίας- οι Αγώνες και κάλεσε τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Ναρουχίτο να κηρύξει την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, με την Ολυμπιακή σημαία να μπαίνει κατόπιν στο στάδιο και κατόπιν να γίνεται η έπαρσή της δίπλα από την ιαπωνική.

H Oλυμπιακή Φλόγα ακολούθησε μπαίνοντας στα χέρια δύο λαμπαδηδρόμων που συμβολικά επιλέχθηκε να είναι γιατροί, που δίνουν μάχη εδώ και ενάμιση χρόνο με την πανδημία του κορονοϊού και την παρέδωσαν με τη σειρά τους σε Παραολυμπιονίκη.

Τελικά κατέληξε στα χέρια της Ναόμι Οσάκα. Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε το Βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.