Άνετο 1-0 στη φιέστα για τον Παναθηναϊκό

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιόρτασε το έβδομο «αστέρι» του ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είδε το έβδομο λάβαρο να ανεβαίνει στην οροφή του κατάμεστου ΟΑΚΑ και στη συνέχεια διέλυσε με σκορ 89-71 τον Άρη, κάνοντας το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Πλέον, το «τριφύλλι» θα ψάξει ακόμη ένα ροζ φύλλο την Κυριακή (2/5) στο «Αλεξάνδρειο», ώστε να τελειώσει οριστικά τη σειρά και να περάσει στους μεγάλους τελικούς της Basket League.

Το «τριφύλλι» μπήκε δυναμικά και πήρε από νωρίς προβάδισμα 15 πόντων (28-13), χωρίς να το χάσει σε κανένα σημείο του ματς, παρά κάποιες φιλότιμες προσπάθειες των «κίτρινων» να πλησιάσουν. Κορυφαίος του ματς με 15 πόντους ήταν ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι, ενώ 16 είχε ο Κέντρικ Ναν, 14 ο Ντίνος Μήτογλου και 11 ο Ματίας Λεσόρ.

Από τον Άρη, ξεχώρισε με 11 πόντους ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς, ενώ 10 πέτυχε ο Βασίλης Τολιόπουλος.

Σε μία όμορφη τελετή, πριν από το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Άρη, σηκώθηκαν τα δύο λάβαρα που θα κοσμούν από εδώ και στο εξής τον «ουρανό» του γηπέδου για την έβδομη κατάκτηση της Ευρωλίγκας από το «τριφύλλι».

Στο ένα λάβαρο είναι το στιγμιότυπο, όπου Κώστας Σλούκας και Εργκίν Αταμάν σηκώνουν τρόπαιο και το άλλο γράφει «Berlin 2024» (φωτό).

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 67-59, 89-71

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.