Ανιέτε: Η καρδιά μου είναι στον Βόλο, το μέλλον είναι απρόβλεπτο

Δηλώσεις στον BlueheartFM 105,1 και την εκπομπή “Ισορροπίες” πραγματοποίησε ο πρώην ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου και νυν παίκτης του Απόλλωνα Σμύρνης, Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος μίλησε για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής, ανάμεσα στη Νίκη και τον Ολυμπιακό, για τις αναμνήσεις του από το 2014 και την πιθανότητα να επιστρέψει κάποια στιγμή στον Βόλο, για λογαριασμό των κυανόλευκων.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το “διπλό” της Νίκης στο ντέρμπι του ΕΑΚ στα πλέι-οφ ανόδου της Football League το 2014:

“Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα, ειδικά για μένα που πριν ένα χρόνο έπαιζα στον Ολυμπιακό κι αγωνιζόμουν μπροστά στον κόσμο του. Οι φίλοι του Ολυμπιακού είχαν δημιουργήσει μία “καυτή” ατμόσφαιρα. Αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο για εμάς, ο Ολυμπιακός ήταν μία πολύ καλή ομάδα τότε. Καταφέραμε να πετύχουμε εμείς πρώτοι γκολ, διατηρήσαμε το αποτέλεσμα και πετύχαμε μία πολύ σημαντική νίκη, μία φανταστική νίκη”.

Για τη μέρα της 1ης Ιουνίου του 2014, όταν 10.000 φίλοι της Νίκης τον αποθέωσαν στη συγκέντρωση της Δημητριάδος:

“Δε ξέρω τι να πω, δε μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Ήταν η ομορφότερη μέρα της ζωής μου. Το να φωνάζουν 10.000 άνθρωποι ρυθμικά το όνομά μου, μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία και τη νίκη μας τότε, επί του Ηρακλή, είναι πραγματικά φοβερό. Μία συναισθηματικά φορτισμένη μέρα για μένα. Να φανταστείτε, δεν μπορούσα να περιγράψω στην οικογένειά μου αυτό που συνέβαινε στον Βόλο εκείνη τη μέρα. Είναι κάτι που κρατάω για πάντα στην καρδιά μου”.

Για τον οπαδό της Νίκης που έχει στο σώμα του τατουάζ με τη μορφή του:

“Τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν τιμή μου που τον γνώρισα. Είχε έρθει στη Βουλγαρία, παρακολούθησε ένα ματς της Λέφσκι και μετά ζήτησε να με δει. ‘Ημουν πραγματικά σοκαρισμένος με το τατουάζ του! Αργότερα έμαθα πως ο γιος του είχε ένα πρόβλημα υγείας, αλλά σύντομα το ξεπέρασε. Χαίρομαι πολύ που όλα τα άσχημα πέρασαν γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Ευτυχώς, τώρα είναι όλα καλά. Θέλω να του στείλω τους χαιρετισμούς μου”.

Για τον πρώην συμπαίκτη του, Χρήστο Τζιώρα και τι του εύχεται, ενόψει του ερχόμενου ντέρμπι:

“Φυσικά και μπορεί με ένα γκολ του να δώσει τη νίκη στην ομάδα. Εύχομαι να το κάνει. Το σημαντικό, βέβαια, είναι να κερδίσει η Νίκη και να κάνει χαρούμενο τον κόσμο της, οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής κι αν σκοράρει”.

Για το αν θα ήθελε να επιστρέψει κάποτε στη Νίκη, πράγμα που όλοι οι οπαδοί των κυανόλευκων το επιθυμούν διακαώς:

“Αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Αυτήν τη στιγμή αγωνίζομαι για μία άλλη ομάδα, τον Απόλλωνα, και πρέπει να αγωνίζομαι και να σκέφτομαι μόνο αυτόν. Το μέλλον, βέβαια, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Γνωρίζω πως ο κόσμος της ομάδας με αγαπάει. Κι εγώ αισθάνομαι το ίδιο γι’ αυτόν. Δε θα τον ξεχάσω ποτέ. Παρακολουθώ τη Νίκη και την πορεία της, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι ενδιαφέρομαι πραγματικά. Η καρδιά μου είναι εκεί”.

Τέλος, του ζητήθηκε να πει μία ατάκα-ευχή στη μητρική του γλώσσα για την πρώην ομάδα του, με τον Ανιέτε να απαντά:

“Θα πω “hasta la victoria” (σ.σ. εμπρός για τη νίκη). Περιλαμβάνει και το όνομα της ομάδας αυτή η φράση”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.