Αντ. Ακτσιαλής: «Πείτε τα στον κ. Τζήμα, που ήταν με τον Γραμμένο»!

Την αντίθετη άποψή του σχετικά με τις ενέργειες του κ. Τζήμα να καταθέσει αγωγή εναντίον του διαιτητή Τεβεκέλη και να ενημερώσει τον εισαγγελέα εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, κ. Αντώνης Ακτσιαλής. Ο έμπειρος παράγοντας μίλησε στο Blue Heart και επισήμανε με τέτοιους είδους πράξεις δεν υπάρχει κάποιο κέρδος για την ομάδα, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί οι διαιτητές από τη Θεσσαλονίκη δεν παίζουν καλά τη Νίκη, ήταν αφοπλιστικός, απαντώντας: «Πείτε τα στον κ. Τζήμα, που ήταν με τον Γραμμένο». Ως γνωστόν, ο κ. Γραμμένος είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, μέλος της οποίας είναι και ο Τεβεκέλης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ακτσιαλή (ελεύθερη απόδοση από το Magnesiasports):

«Δημοκρατία έχουμε, μπορεί ο καθένας να λέει την άποψή του, αρκεί να μη θίγει τους άλλους. Είμαι αντίθετος με όλες αυτές τις ενέργειες. Εμένα δε μου αρέσει να λύνουμε τις υποθέσεις μας στα δικαστήρια. Καμία υπόθεση αυτή τη στιγμή δεν έχει λυθεί σε δικαστήριο σχετικά με τέτοια περίπτωση. Γι’ αυτές τις υποθέσεις οι αποφάσεις βγαίνουν μετά 5-6 χρόνια και στο τέλος είναι όλα καλά, πληρώνουν τα παράβολα και φεύγουν. Εγώ ρωτάω: έχει παραπεμφθεί από τον παρατηρητή διαιτησίας ο εν λόγω διαιτητής; Ο βαθμός που πήρε είναι πάνω από 7,9.

Σας αρέσει εσάς να ακούγεται σε όλους τους διαιτητές ότι η Νίκη έκανε αυτή την κίνηση, στέλνοντας αυτό το παιδί στο δικαστήριο; Κατ’ αρχάς τα ξέρετε το παιδί αυτό; Είναι ένα σπάνιο παιδί σε ήθος. Έχω βρεθεί σε παιχνίδια πολλές φορές με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είναι ένα παιδί καλοσυνάτο και δεν είναι σαν ένας απ’ αυτούς που νομίζουμε εμείς. Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη. Εγώ είμαι Νίκη, είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Τέλος. Εγώ σας λέω έγιναν λάθη και αδικήθηκε η Νίκη. Ίσως να μη βρέθηκε σε καλή μέρα ο διαιτητής. Με το να πάμε στο δικαστήριο, προστατεύουμε την ομάδα;

Θα προστατευτεί, αν η Νίκη κάνει ένα υπόμνημα στην ΚΕΔ, που θα λέει ότι εμείς αδικηθήκαμε, όπως έκαναν κι άλλες ομάδες. Δεν το ξέρετε αυτό το παιδί (σ.σ. Τεβεκέλης). Δεν είναι για διατεταγμένη υπηρεσία. Αν το ξέρατε, θα σχηματίζατε άλλη γνώμη.

Αυτά τα πράγματα (σ.σ. νομικές ενέργειες εναντίον διαιτητών) δε βγαίνουν σε καλό. Κανένα δικαστήριο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής για τέτοια περίπτωση. Και χειρουργείο να έκανε, τι κερδίζουμε εμείς; Με τον νέο νόμο που κατατίθεται στη Βουλή δε θα μπορεί κανένας παράγοντας να βγαίνει φόρα παρτίδα και να κάνει τέτοιες δηλώσεις και να λέει “εγώ πάω στο δικαστήριο και στον εισαγγελέα”. Αν αδικηθήκαμε, πάμε γι’ άλλα. Δεν έγινε τίποτα. Πρέπει να ψάξουμε το καλό μας προφίλ. Δεν πρέπει να βγαίνουμε έτσι προς τα έξω. Αυτά συζητιούνται. Δεν είναι παιδιά λαμόγια αυτά».

Στην επισήμανση του Γ. Μαστρογιάννη ότι οι διαιτητές από τη Θεσσαλονίκη δεν παίζουν πάντα καλά τη Νίκη, ο κ. Ακτσιαλής ήταν αποκαλυπτικός:

«Αυτά να τα πείτε στον κ. Τζήμα, ο οποίος ήταν με τον κ. Γραμμένο και είχε προεξοφλήσει ότι δεν έχει καμία τύχη ο κ. Ελευθεριάδης στις επικείμενες εκλογές. Δεν προστατεύουμε την ομάδα με τα δικαστήρια. Πριν από δεκαετία, που ήμουν στη διοίκηση της Νίκης, φερόμασταν διαφορετικά στους διαιτητές. Δε δώσαμε δικαιώματα καμία φορά, γι’ αυτό και έχουμε φτιάξει ένα καλό όνομα και έχει η ομάδα την έξωθεν καλή μαρτυρία. Η Νίκη πρέπει αυτή τη στιγμή να δείξει το καλό της προφίλ. Η Νίκη αγαπιέται απ’ όλη την Ελλάδα. Όπου να πας και πεις “Νίκη Βόλου” σου λένε “γουστάρω Νίκη Βόλου”. Μην το χαλάμε λοιπόν αυτό. Μη φτάνουμε εκεί, να κάνουμε αγωγές και να πηγαίνουμε στα δικαστήρια.

Όταν γίνει η καινούργια ΚΕΔ, να πάρει 3-4 άτομα ο κ. Τζήμας και να την επισκεφτεί, να τους πει “μπράβο σας, καλή επιτυχία στο έργο σας, αλλά η Νίκη έχει αδικηθεί συγκεκριμένα εκεί”. Να ρίξουμε τους τόνους, να είμαστε αυτοί που είμαστε. Δεν κερδίζουμε τίποτα με τον εισαγγελέα. Αδικηθήκαμε. Είμαι σύμφωνος. Τι θα κερδίσουμε; Θα τιμωρήσουμε το παιδί; Ο συγκεκριμένος είναι έντιμος διαιτητής. Δεν πηγαίνω στον Μάλαμα Τεβεκέλη, που ήταν δίπλα στον Γραμμένο και έβγαλε την ανακοίνωση ο κ. Τζήμας ότι τελείωσαν και έχασαν τις εκλογές κι ότι δεν έχει καμία τύχη ο κ. Ελευθεριάδης. Οι εκλογές αναδεικνύουν τους νικητές, όταν στην κάλπη μετρηθούν τα ψηφοδέλτια. Εγώ τη Νίκη την αγαπάω και προσπαθώ με νύχια και με δόντια να την προστατεύσω. Αλλά να είναι πολύ πιο συνεργάσιμος ο κ. Τζήμας, που δεν είναι. Έφυγαν από το συμβούλιο αξιοπρεπέστατα παιδιά. Εγώ δεν είπα μπράβο στον κ. Τζήμα; Αλλά τώρα ακούω μουρμούρες. Πρέπει να τις σταματήσουμε. Πρέπει να έχουμε γνώμη όλοι, όχι να πηγαίνουμε σαν τα πρόβατα και να μας οδηγεί ο τσοπάνος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.