Αντιδράσεις για τον διαχωρισμό στην Α’ ΕΠΣΘ

Ζητούν άμεσα αλλαγές διοικήσεις των ομάδων του Β’ Ομίλου

Το βράδυ της Δευτέρας 30/08 ανακοινώθηκε από την ΕΠΣΘ ο διαχωρισμός των ομίλων στην Α’ τοπική κατηγορία, με τα κριτήρια να βασίζονται στη γεωγραφική κατανομή των ομάδων, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ένωση. Ωστόσο ήδη από την πλευρά ομάδων κυρίως του Β’ Ομίλου καταγράφονται πολλές αντιδράσεις και γίνονται κινήσεις και ζυμώσεις, προκειμένου οι διοικήσεις να δουν αν μπορεί ν’ αλλάξει κάτι έστω και την τελευταία στιγμή.

Με το πρωτάθλημα ν’ αρχίζει όπως όλα δείχνουν στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (25-26/09), αρκετές ομάδες του Β’ Ομίλου διαμαρτύρονται καθώς θεωρούν ότι η δυναμική των συλλόγων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή των ομάδων του Α’ ομίλου. Αυτό ίσως να μην είχε βέβαια καμία σημασία αν-όπως τονίζει στο προσχέδιό της η ΕΠΣΘ, στα πλέι οφ που θ’ ακολουθήσουν θα γίνεται μεταφορά βαθμών από τα μεταξύ παιχνίδια των τεσσάρων πρώτων κάθε ομίλου!

Σ’ αυτό το σημείο λοιπόν ήδη καταγράφεται η εντονότερη αντίδραση, ενώ δεν λείπουν οι φωνές που τονίζουν ότι ο διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους θα έπρεπε να γίνει τουλάχιστον με κλήρωση προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιες διαφορές. Συγκεκριμένα προβλέπεται ότι: «Οι ομάδες που θα καταταγούν από την 1η έως την 4η θέση των δύο ομίλων θα αγωνισθούν σε πλέι οφ οκτώ αγωνιστικών, σε δύο γύρους των τεσσάρων αγωνιστικών ΜΟΝΟ με τις αντίστοιχες ομάδες του άλλου ομίλου που κατέλαβαν τις αντίστοιχες θέσεις. Οι ομάδες μεταφέρουν στα πλέι οφ το σύνολο των βαθμών τους που συγκέντρωσαν ΜΟΝΟ από τα αποτελέσματα των έξι αγώνων που έδωσαν με τις άλλες τρεις ομάδες των ομίλων τους από τις θέσεις 1 έως 4». Θεωρώντας ότι οι αντίπαλοί τους που θα προέρχονται από τον Α’ Όμιλο θα έχουν λιγότερες βαθμολογικές απώλειες κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου και προφανώς το πλεονέκτημα στη διαδικασία των πλέι οφ.

Σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» διοικήσεις ομάδων του Β’ Ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ προσανατολίζονται απόψε το βράδυ (31/08) να έχουν συνάντηση προκειμένου να διαμορφώσουν μία κοινή στάση απέναντι στο όλο θέμα και να καταθέσουν έστω και τώρα αίτημα στην Ένωση προκειμένου ν’ αλλάξουν τα δεδομένα. Ήδη οι επαφές βρίσκονται σε εξέλιξη από βράδυ της περασμένης Δευτέρας και αναμένονται τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.