Αποτελέσματα και σκόρερ στα ματς της Κυριακής στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ

Ο Τσόγκας των Μυρμηδόνων ελέγχει την μπάλα υπό το βλέμμα του Κιπτίου του Πανιωνίου

Μετά τη Δάφνη χθες Σάββατο, την πρόκριση πήραν η Ακρόπολη, οι Μυρμηδόνες, η Αγχίαλος και η Ένωση Λεχωνίων Νηλέα, η Σκόπελος, η Αγία Άννα, ο Άνθιμος Γαζής, ο Ρήγας Φεραίος, η Δήμητρα, ο Αίας, ο Τοξότης και ο Πρωτεσίλαος.

Στο πιο δυνατό ματς στην πρώτη φάση του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, η Δήμητρα επιβλήθηκε με 0-1 του Σαρακηνού στο Βασδέκειο.  Η ομάδα του Μιχάλη Ανδρωνά πήρε την πρόκριση με πολύ δυνατό αριστερό σουτ του Θ. Παπαδόπουλου ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή στο 70’ και κράτησε το υπέρ της αποτέλεσμα ως το τέλος. Στο 85’ έγινε σύρραξη μετά την αποβολή από τον πάγκο των γηπεδούχων του Γιάννη Φασουράκη και ξαφνικά ο ένας βοηθός βρέθηκε στο έδαφος.

Εντυπωσιακός ο Ρήγας Φεραίος, ο οποίος στο γήπεδο του Μαγνησιακού κέρδισε τη γηπεδούχο ομάδα με 1-6, αν και έμεινε πίσω στο σκορ στο 19’ με πέναλτι του Κατσαρού. Ωστόσο, γρήγορα και με τον ίδιο τρόπο ο Νασιακόπουλος μετά από χέρι παίκτη του Μαγνησιακού εντός περιοχής έφερε το ματς στα ίσια, για να δώσει το προβάδισμα στους Βελεστινιώτες ο Μιχολίτσης στο 41’ ως τελικός αποδέκτης της συνεργασίας Νασιακόπουλου-Σέττου. Στο 73’ ο Σέττος απέφυγε αντίπαλο και σούταρε εύστοχα για το 1-3, για να έρθει στο 79’ ο Ιωάννου με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Νασιακόπουλου να γράψει το 1-4. Στο 85’ ο Σέττος αξιοποίησε λανθασμένο γύρισμα αμυντικού και σημείωσε το 1-5, για να κλείσει το σκορ ο Γουτούλης με όμορφο σουτ από πλάγια θέση μετά από μπαλιά του νεαρού Κατσούδα στο 86′.

Η Αγία Άννα βγήκε νικήτρια στη μάχη με την Αγία Παρασκευή με σκορ 2-1. Πριν ανοίξει το σκορ ο Ζαρίφης είχε δοκάρι, αλλά οι Χατζητρακόσιας και Φιλατζικιώτης στο 61’ και 65’ έβαλαν μπροστά τους νικητές με 2-0 (στο πρώτο γκολ η μπάλα κόντραρε και σε αντίπαλο). Στο 71’ ο Γούτσιος υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Καραγιάννη, με τον παθόντα να το εκτελεί εύστοχα κα να γράφει το τελικό 2-1.

Με “καρέ” τερμάτων του Λευτέρη Δενελάβα, που ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη χρονιά, ο Τοξότης επικράτησε με 1-4 του Ελευθεριακού, ο οποίος προηγήθηκε στο 38′, ωστόσο στο δεύτερο μέρος τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Λευτέρης Δενελάβας ισοφάρισε στο 58′ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Δεμίρη και στο 69′ εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι, που κέρδισε ο Ντίτσιος. Στο 75′ ο ίδιος έγραψε με πλασέ μετά από νέα ασίστ του Δεμίρη το 1-3, για να κλείσει το σκορ ο έμπειρος φορ στο 82′ μετά από μεταβίβαση του Γερακίνη.

Ο Πρωτεσίλαος έφυγε με το εισιτήριο της πρόκρισης από το γήπεδο της Πορταριάς μετά το υπέρ του 0-1 επί της Μακρινίτσας με γκολ στο 75′ του Λάμπρου με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Χάρης Παπαϊωάννου μετά από ανατροπή εντός περιοχής.

Ο Αίας Σούρπης έμεινε πίσω στο σκορ στο γήπεδο του Ριζομύλου με γκολ στο 6′ του Κωνσταντέλλου του Αστέρα, αλλά ισοφάρισε γρήγορα με φάουλ του Μακανίκα (11′) και στο 64′ και το 78′ ο Αραπίτσας “χτύπησε” δύο φορές για το τελικό 1-3 υπέρ της ομάδας του Γιάννη Σιαμέτη. Στην πρώτη περίπτωση έκανε εύστοχη γυριστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σιαμουρδάνη, ενώ στη δεύτερη αξιοποίησε την πάσα του Μακανίκα. Να σημειωθεί ότι ο Αραπίτσας είχε δοκάρι στο 18′, ενώ ντεμπούτο έκανε ο 14χρονος μεσοεπιθετικός Γιώργος Κωστούλας για τους νικητές.

Τέλος, ο Άνθιμος Γαζής ήταν αυτός που πανηγύρισε την πρόκριση στο ματς με τον Πύρασο με σκορ 3-2. Ο Κίτσας στο 25′ και το 35′ με ατομικές προσπάθειες και επιτυχή τελειώματα έδωσε αέρα δύο τερμάτων στον Άνθιμο Γαζή και ο Φ. Παπαδόπουλος μετά από λάθος του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων στο 61′ πέτυχε ουσιαστικά το νικητήριο γκολ για την ομάδα των Μηλεών, αφού ο Πύρασος μείωσε σε 3-2 με πλασέ του Γ. Τσάμη στο 75’ και φάουλ του Δ. Τσιάμη στο 85’.

Τα πρωινά ματς

Με δέκα γκολ φιλοδώρησε η Ακρόπολη τον Πηλέα στο ΕΤΒΑ, επικρατώντας με 1-10 των πολύ αδύναμων γηπεδούχων, που κατέβηκαν με δέκα παίκτες, γι’ αυτό και οι Σεσκλιώτες, τηρώντας το fair play, ξεκίνησαν κι αυτοί με δέκα. Η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου πήρε την πανηγυρική πρόκριση με τέσσερα γκολ του Φουρκιώτη, τρία του Παγώνη και από ένα του Σπύρου Γκάγκα του Δημητρίου, του Αξιώτη και του Τάσου Κολυμήτρα. Το ημίχρονο έληξε με 1-7, με τον 16χρονο Αναστασόπουλο να μειώνει προσωρινά σε 1-2 για τον Πηλέα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στο μισάωρο πέρασε στη θέση του τερματοφύλακα Κοντογιάννη της Ακρόπολης ο 15χρονος Νίκος Βλιώρας, που πραγματοποίησε έτσι την πρώτη του συμμετοχή.

Οι Μυρμηδόνες στο Βασδέκειο μπορεί να έχασαν με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Κατσαβριά στο 37’, ο οποίος ανέτρεψε ως τελευταίος αμυντικός αντίπαλο, αλλά κέρδισαν με 2-3 τον Πανιώνιο με σκόρερ και πρωταγωνιστές τους Παναγιώτη Βούλγαρη και Τσόγκα. Ο πρώτος στο 7’ έκανε το 0-1 με ευθύβολο σουτ εκτός περιοχής, ισοφάρισε ο Τσακίρης στο 57’ με πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από κάθετη του Κιπτίου, αλλά ο Τσόγκας με μακρινό δυνατό σουτ στη δεξιά γωνία έκανε το 1-2 στο 66’. Ο ίδιος βρήκε δίχτυα και στο 82’, για να διαμορφώσει το τελικό 2-3 ο Γριναφίδης του Πανιωνίου στο 91’.

Η Αγχίαλος κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Αθλητικού Κολλεγίου Νίκης με 1-0 χάρη σε τέρμα του Καραγιώργου έπειτα από σέντρα του Αχιλλέα Δαμάσκου, ο οποίος έπαιξε αντίπαλος με τον αδερφό του Χρήστο και με τον πατέρα τους να τους καμαρώνει και τους δυο από την εξέδρα.

Η Ένωση Λεχωνίων Νηλέα νίκησε με 3-1 τον Ιάσονα Άλλης Μεριάς. Οι παίκτες του Κυριάκου Κοκκινάκη ήταν καλύτεροι και απέκλεισαν μία ομάδα ανώτερης κατηγορίας. Προηγήθηκαν γρήγορα με 2-0 χάρη στα γκολ του Μανούσου με κεφαλιά στο 6’ και του Τζήμα με πλασέ στο 8’. Στο 65’ με απευθείας φάουλ του Τρελόπουλου έγινε το 3-0, για να μειώσει για τον Ιάσονα, από τον οποίον έλειπαν έξι σημαντικοί παίκτες (μεταξύ αυτών και ο Δανιλόπουλος), στο 75’ ο Προκόπης Ευαγγελός.

Στο νησιωτικό ντέρμπι η Σκόπελος κατέβαλε με 1-0 τη Σκιάθο, η οποία από το τέλος του πρώτου μέρους αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χυσάι, που είχε χάσει και πέναλτι στο 35′. Η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε στο 82′ λόγω αποβολής παίκτη και τω γηπεδούχων, το 0-0 όμως δεν άλλαξε και χρειάστηκε η παράταση. Εκεί στο 117′ ο Στέλιος Χρυσάνθης με κεφαλιά μέσα απ’ τη μικρή περιοχή ύστερα από ωραία σέντρα του Έλσον Σένκο πέτυχε το νικητήριο γκολ για τους Σκοπελίτες.

Τα αποτελέσματα της α’ φάσης του Κυπέλλου την Κυριακή:

Ένωση Λεχωνίων Νηλέα-Ιάσων Α.Μ. 3-1

Πηλέας-Ακρόπολη 1-10

Πανιώνιος-Μυρμηδόνες 2-3

Αγχίαλος-Αθλητικό Κολλέγιο Νίκης 1-0

Σκόπελος-Σκιάθος 1-0

Μαγνησιακός-Ρήγας Φεραίος 1-6

Σαρακηνός-Δήμητρα 0-1

Ελευθεριακός-Τοξότης 1-4

Μακρινίτσα-Πρωτεσίλαος 0-1

Αγία Άννα-Αγία Παρασκευή 2-1

Άνθιμος Γαζής-Πύρασος 3-2

Αστέρας Ριζομύλου-Αίας Σούρπης 1-3

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.