Αποτελέσματα και σκόρερ στην Α’ ΕΠΣΘ (Σάββατο 19/02)

Με δύο ισοπαλίες και μία νίκες κύλησε η ημέρα στην τελευταία αγωνιστική της Α’ ΕΠΣΘ. Γ.Σ.Α. και ΦΘ Αγχίαλος έμειναν στο 1-1, ενώ από ένα βαθμό πήραν και η Ακρόπολη με την Αγία Παρασκευή στο μεταξύ τους αγώνα. Τέλος, ο Πύρασος, με πολλές αλλαγές στη συνήθης 11αδα, είχε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στον Αστέρα Ριζομύλου.

Γ.Σ.Α.-ΦΘ Αγχίαλος 1-1
Ισόπαλο 1-1 ήρθε ο αγώνας στο Στάδιο του Αλμυρού ανάμεσα στον Γ.Σ.Α. και την Αγχίαλο. Ουσιαστικά, το παιχνίδι είχε χαρακτήρα …φιλικού, από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες δεν είχαν να διεκδικήσουν κάτι ουσιαστικό, μιας και οι γηπεδούχοι είναι στα play off ενώ οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι δεν θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα να σώσουν την κατηγορία, παίζοντας στα play out. Μάλιστα, ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 21’ με τέρμα που πέτυχε ο Χρήστος Δαμάσκος με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από συρτή πάσα από τα δεξιά του Σίμου. Στη συνέχεια ο Γ.Σ.Α. έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσια, αλλά τα σουτ που έκαναν οι Λάμπος και Κοντοβάς, από τα αριστερά, πέρασαν δίπλα από το απέναντι δοκάρι, όπως και η κεφαλιά του βραχύσωμου μεσοεπιθετικού, σε χρονικό διάστημα έξι λεπτών από το 25’ έως το 31’).
Πριν βγει το ημίχρονο ο Κοντοβάς κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος, με τον Σαματά να πέφτει στη δεξιά γωνία του και να αποσοβεί την ισοφάριση, αλλά ο επιθετικός της ομάδας του Αλμυρού στην επαναφορά παραβίασε την εστία της Αγχίαλου για το 1-1.
Στην πρώτη φάση της επανάληψης ο ΓΣΑ έφθασε κοντά στην αναντροπή με τον κινητικότατα Κοντοβά, όταν ο Λάζογλου επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα με κεφαλιά στον τερματοφύλακα, αλλά ο Κοντοβάς την πρόλαβε και προσπάθησε με λόμπα να νικήσει τον Σαματά, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα. Η επόμενη καλή στιγμή καταγράφηκε για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Σίμος επιχείρησε τη λόμπα πάνω από τον Κοντογεωργάκη, με τη μπάλα να περνάει με κατεύθυνση τα δίχτυα, αλλά ο Ντόντα με υπερένταση και προ του Γεωργακόπουλου, απομάκρυνε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

ΓΣΑ (Κώστας Ρέππος): Κοντογεωργάκης, Νικογιάννης (72’ λ.τ. Αράπης), Λάμπος, Τσιάτσιος, Ντόντα, Οικονόμου (67’ Ζαντιώτης), Τσάμης, Βούλγαρης, Δρόσος, Δήμας (62’ Μπένος), Κοντοβάς.
Φ.Θ. Αγχίαλος (Θοδωρής Ανδρουτσόπουλος): Σαματάς, Τσάκαλος, Κόκκαλης, Σταντζούρης, Λάζογλου, Γιαννούχος, Ζητούδης, Δημακόπουλος, Χρ. Δαμάσκος (46’ Γεωργακόπουλος), Σίμος (69’ Γούτσιος), Ζαφειρίου.

Ακρόπολη-Αγία Παρασκευή 0-0
Από ένα βαθμό πήραν Ακρόπολη και Αγία Παρασκευή στο γήπεδο του Σέσκλου, χωρίς τέρματα. Ο Πολύζος είχε την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους στο 47’, όταν το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το τρίποντο, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Παγώνης το απέκρουσε ο Γαλιόπουλος, πέφτοντας στη γωνία και χαρίζοντας, ουσιαστικά, τον ένα βαθμό στην Αγία Παρασκευή.

Πύρασος-Αστέρας 5-0
Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, ο Πύρασος δεν είχε πρόβλημα να επιβληθεί του Αστέρα με 5-0 στο γήπεδο της Αγχίαλου. Ο τερματοφύλακας Τάσος καθώς και οι Μπόλης, Μπούτλας, Θεοδωρόπουλος, Γκαραβέλας και Φουρκιώτης, όπως και Νίνος (αντικαταστάθηκε στο 4’ λόγω τραυματισμού από τον Παπαδόπουλο) πήραν φανέλα βασικού και τα πήγαν περίφημα. Ο Φουρκιώτης στο 19’ έκανε το 1-0, όταν ο Μπόλης έκανε τη σέντρα, ο νεαρός Γκαραβέλας έκανε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και το Φουρκιώτη με κεφαλιά προ κενής εστίας να ανοίγει το σκορ. Ο Παπαδόπουλος με προβολή μετά από σέντρα του Αραπίτσα στο 30’ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, με το 2-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων για το πρώτο ημίχρονο. Νωρίς στην επανάληψη ο Πύρασος τριπλασίασε τα τέρματά του με πλασέ του Γκαραβέλα από το ύψος τους πέναλτι μετά από πάσα του Φουρκιώτη, ενώ στο 55’ ο Αραπίτσας σε τετ-α-τετ –μετά από πάσα του Αγασιώτη- να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 4-0. Το σκορ έκλεισε ο Παπαδόπουλος με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Παπαδόπουλου, με τη μπάλα να περνάει κάτω από το τείχος παικτών του Αστέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.