Αποτελεσματικός ο ΠΑΟΚ, θριάμβευσε με 3-0

Ο Ζίβκοβιτς πανηγυρίζει με τον Κωνσταντέλια το 3-0

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην ενθουσίασε με την απόδοσή του στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο κρατάει τη νίκη-πρόκριση επί της Χάιντουκ με το θριαμβευτικό 3-0, που τον φέρνουν στην επόμενη φάση των προκριματικών του Κόνφερενς Λιγκ.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Κοτάρσκι που κατέβασε ρολά και δεν επέτρεψε στους Κροάτες να σκοράρουν, όπως και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που με δύο τέρματα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα «σφράγισε» τη νίκη της ομάδας του.

Στο πρώτο μέρος στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ, αλλά η Χάιντουκ ήταν αυτή που είχε τις ευκαιρίες. Μόλις στο 2ο λεπτό οι Κροάτες απείλησαν. Ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Οφόε και η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Εξι λεπτά αργότερα νέα απειλή από τους φιλοξενούμενους. Ο Κοτάρσκι έδιωξε λανθασμένα πάνω στον Οφόε, εκείνος έδωσε πάσα με τη μία στον Λιβάγια που έκανε το σουτ, όμως ο Κουλιεράκης έβαλε την προβολή και απέτρεψε το γκολ στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 10’ ο Κωνσταντέλιας έκανε ωραία ενέργεια, μπήκε στην περιοχή και ο Οφόε τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Στάγκεμαν έδωσε το πέναλτι χωρίς δεύτερη σκέψη και ο Στέφαν Σβαμπ το μετέτρεψε σε γκολ. Ο Αυστριακός έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Λούτσιτς για το 1-0.

Στο 21’ ο Δικέφαλος είχε τεράστια ευκαιρία με δοκάρι. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ στον Ζίβκοβιτς, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Κουλιεράκης με προβολή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Λούτσιτς.

Στο 32’ η κροατική ομάδα απείλησε εκ νέου. Ο Κροβίνοβιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μέλνιακ έπιασε τη γυριστή κεφαλιά που πέρασε δίπλα από την εστία του Κοτάρσκι. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Κουλιεράκης παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, όταν πήγε να διώξει μία σέντρα της Χάιντουκ.

Στην εκπνοή του ημιχρόνου (45’) η Χάιντουκ ανησύχησε ξανά τον ΠΑΟΚ. Ο Οφόε εκτέλεσε το φάουλ, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έδιωξαν όμως ο Κροβίνοβιτς πήρε το ριμπάουντ και σούταρε στην εστία, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του Λέκο είχε νέα ευκαιρία. Αυτή τη φορά ο Σαχίτι έπιασε την κεφαλιά, που πήγε λίγο άουτ.

Στο 52ο λεπτό ο Δικέφαλος έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Σαμάτα συνεργάστηκε ωραία με τον Ζίφκοβιτς, εκείνος έβγαλε τη σέντρα στον Κωνσταντέλια που περίμενε στην περιοχή, έκανε το κοντρόλ με το στήθος και σούταρε, όμως ο Λούτσιτς απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα, νέα απειλή από τους «ασπρόμαυρους». Από εξαιρετική προσπάθεια του Κωνσταντέλια και κάθετη στον Νάρεϊ, ο τελευταίος έκανε τραγικό πλασέ από πλεονεκτική θέση.

Στο 60′ ο Κοτάρσκι έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του μετά από ωραία ντρίμπλα του Λιβάγια από τα αριστερά και σουτ στην κλειστή γωνία, με τον Κροάτη κίπερ του ΠΑΟΚ να αποκρούει. Στο 67ο λεπτό καταγράφηκε νέα ευκαιρία για τη Χάιντουκ. Ο Οφόε εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Μπενραού, που έκανε το αριστερό μέσα από την περιοχή, όμως ο Κοτάρσκι έβγαλε σε κόρνερ.

Στο 79’ ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ. Η ομάδα του Λουτσέσκου πίεσε ψηλά, ο Μπράντον έκλεψε την μπάλα και έδωσε υπέροχα στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που πλάσαρε εύστοχα τον Λούτσιτς για το 2-0. Εξι λεπτά αργότερα ο Σέρβος εξτρέμ πέτυχε και δεύτερο προσωπικό τέρμα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, που κόντραρε ελαφρώς στο τείχος και ξεγέλασε τον Λούτσιτς (3-0).

Στο 92’ η Χάιντουκ είχε την τελευταία της ευκαιρία για να μειώσει, όμως ο Κοτάρσκι είπε και πάλι «όχι» σε σουτ εκτός περιοχής του Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Τσιγγάρας (62’ Φιλίπε Σοάρες, λ. τρ. 74’ Οζντόεφ), Νάρει (62’ Τάισον), Κωνσταντέλιας, Ζίφκοβιτς, Σαμάτα (78’ Μπράντον).

ΧΑΪΝΤΟΥΚ (Λέκο): Λούτσιτς, Μούφι (82’ Μικάνοβιτς), Σάρλια, Ντιαλό, Μέλνιακ, Σίγκουρ, Κροβίνοβιτς (59’ Μπενραού), Σαχίτι (59’ Ντόλτσεκ), Οφόε (82’ Τσούιτς), Μλακάρ (72’ Νταγιάκου), Λιβάγια.

Πηγή: metrosport

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.