Αρχή θετικών εξελίξεων η σημερινή μέρα στη Νίκη

Ως αρχή θετικών εξελίξεων αντιμετωπίζεται η σημερινή μέρα για τη Νίκη, αφού είναι προγραμματισμένο στις 13.00 να πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Football League Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με βασικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης την επικύρωση της βαθμολογίας. Αυτό θα είναι το πρώτο θετικό βήμα που θέλει να γίνει η βολιώτικη ομάδα, καθώς θα σημάνει την πτώση και τυπικά του Ηρακλή στη νέα Football League, χωρίς το μείον 33 που αναμένεται να του επιβληθεί, αφού σ’ αυτήν την περίπτωση δε θα ήταν 11ος, αλλά τελευταίος και θα έπεφτε στη Γ’ Εθνική.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή στη Football League, όπως έχουν παραδεχθεί δημόσια, κι έτσι θα μείνει μία κενή θέση, την οποία δικαιούται η Νίκη ως καλύτερη δεύτερη από τις χαμένες των μπαράζ ανόδου.

Εξάλλου, όπως εξήγησε και χθες το magnesiasports, στην παράγραφο 16 του άρθρου 20 του ΚΑΠ της περιόδου 2018-19 τονίζεται ρητά: Στην περίπτωση κατά την οποία ένα πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο ή περισσότερους ομίλους και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η ενιαία βαθμολογική κατάταξη των ομάδων στην τελική σειρά βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ισχύουν τα αντίστοιχα κριτήρια ισοβαθμίας των διεξαγόμενων με ομίλους πρωταθλημάτων της UEFA. Επομένως η Νίκη δεν πρόκειται να δώσει νέους αγώνες μπαράζ, αλλά λόγω βαθμολογικών και μόνο κριτηρίων που πρέπει να ισχύσουν, κερδίζει μια νέα θέση στη Football League της περιόδου 2019-20.

Βέβαια, οι ευχάριστες, όπως προσδοκούν όλοι, εξελίξεις για τη Νίκη δε θα είναι και τόσο άμεσες, καθώς θα πρέπει να γίνει πρώτα η εκδίκαση της υπόθεσης με τις οφειλές του Ηρακλή σε 11 παίκτες του στις 11 Ιουνίου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.