Κυνικός, τουλάχιστον ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ζήτημα της συντήρησης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικά των ερασιτεχνικών σωματείων, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας στις 30/9 στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» του Astra.
Με αφορμή την καταγγελία της αντιπολίτευσης ότι τα γήπεδα του Δήμου έχουν εγκαταλειφθεί, ο δήμαρχος πέταξε το μπαλάκι στα ίδια τα σωματεία, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος δεν μπορεί να αναλαμβάνει το σύνολο του κόστους συντήρησης, τη στιγμή που οι ομάδες διαθέτουν και Ακαδημίες με έσοδα από τις συνδρομές των παιδιών.
«Ας πάει να τα κάνει η αντιπολίτευση τα γήπεδα, αλλά αυτοί είναι… Μίκι Μάους. Ένα γήπεδο θέλει πολλά χρήματα για να συντηρηθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Λέει ο άλλος “κάνω μία ερασιτεχνική ομάδα”, αλλά δεν έχει γήπεδο και του το παρέχει ο Δήμος. Όμως τι είναι ο Δήμος; Δεν κατάλαβα… Θα συντηρεί ο Δήμος τα γήπεδα και θα κονομάνε τα ερασιτεχνικά σωματεία;».
Ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε και στις Ακαδημίες, λέγοντας πως κάθε σωματείο εισπράττει από τους γονείς, ενώ έκανε ανάλογη αναφορά και στα κολυμβητήρια. «Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο έχει Ακαδημία που παίρνει από κάθε παιδί 40 και 50 ευρώ. Ας συντηρήσουν και τις αθλητικές υποδομές», είπε και συνέχισε λέγοντας: «Δεν τους ζητάμε χρήματα. Στο κολυμβητήριο είναι μόνο δύο ευρώ τη διαδρομή, αλλά αν χαλάσει μια βρύση ας τη φτιάξουν. Ας μην βάζουν τους γονείς να βγάζουν ανακοινώσεις».
Και κάπου εδώ βρίσκεται η ουσία. Για τα ερασιτεχνικά σωματεία, η λογική είναι ξεκάθαρη: πληρώνετε, συντηρείτε και μη ζητάτε από τον Δήμο. Για τον ΝΠΣ Βόλος, όμως, φαίνεται πως υπάρχει μια διαφορετική λογική. Ο ίδιος ο δήμαρχος έχει δηλώσει ότι είναι μικρομέτοχος στην ΠΑΕ, ενώ παράλληλα έχει αναφέρει ότι διαπραγματεύεται την πώλησή της. Την ίδια στιγμή, η ομάδα χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό με ιδιαίτερα ευνοϊκούς οικονομικούς όρους και με την προϋπόθεση να το συντηρεί, αλλά η ίδια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου σε πόρισμά της υποστήριξε ότι ο χλοοτάπητας είναι κατεστραμμένος και επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.
Και δεν είναι μόνο αυτό…. Ο ΝΠΣ Βόλος Β’ ή η γυναικεία ομάδα του συλλόγου έχουν την απόλυτη προτεραιότητα στο Βασδέκειο, ενώ ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι ο Δήμος Βόλου παραχώρησε το Αθλητικό Κέντρο της Άλλης Μεριάς στον ΝΠΣ Βόλο για την ακαδημία του, εκδιώχνοντας τον Ολυμπιακό Βόλου.
Αν λοιπόν οι ερασιτεχνικές ομάδες πρέπει να πληρώνουν για τη χρήση και να φτιάχνουν ακόμη και τη βρύση που χαλάει, ποιος είναι ο λόγος που μια Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία, όπως ο ΝΠΣ Βόλος αντιμετωπίζεται διαφορετικά; Μήπως τελικά στην πόλη υπάρχουν δύο κατηγορίες αθλητισμού: οι ερασιτέχνες που… «κονομάνε», όπως τους αποκάλεσε ο δήμαρχος, και οι… προνομιούχοι επαγγελματίες; Αυτή είναι μια απάντηση που πλέον δεν αφορά μόνο τις ομάδες, αλλά και την ίδια τη λογική με την οποία ο Δήμος διαχειρίζεται τις αθλητικές του υποδομές.
Μπέος: «Δεν θα συντηρεί ο Δήμος τα γήπεδα για να κονομάνε οι ομάδες»
Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση ερασιτεχνικών συλλόγων και της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
















