Άρχισαν τα όργανα για τον εμβολιασμό και σε ομάδες της Μαγνησίας…

Οι σύλλογοι αναζητούν εμβολιασμένους παίκτες, κάποιοι όμως αντιδρούν

Το θέμα του εμβολιασμού για την προστασία από τον κορωνοϊό παραμένει στο προσκήνιο για όλη την ελληνική κοινωνία, και όπως αναμενόταν η σχετική συζήτηση έχει αναπτυχθεί και στις τάξεις των αθλητικών συλλόγων, με τις ομάδες της ΕΠΣ Θεσσαλίας και άλλων τοπικών ενώσεων αθλημάτων να προτιμούν σίγουρα οι παίκτες τους να είναι εμβολιασμένοι ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Ωστόσο ήδη από κάποιους αθλητές καταγράφονται αντιδράσεις.

Στις συζητήσεις μεταγραφικού ενδιαφέροντος που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, το θέμα του εμβολιασμού τίθεται από την πλευρά των διοικούντων ως ερώτημα (και όχι ως απαίτηση), προσπαθώντας να εξηγήσουν σε όσους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους αντιδρούν, ότι η συμμετοχή τους στην αγωνιστική δράση θα είναι πολύ δύσκολη, από τη στιγμή που είναι δεδομένο ότι θα απαιτείται rapid test ή μοριακός έλεγχος εάν δεν έχει γίνει το εμβόλιο. Κάποιοι επιμένουν ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστούν, ειδικά από τη στιγμή που δεν είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο, ενώ αρκετοί δηλώνουν αποφασισμένοι να επωμιστούν τα έξοδα για την πραγματοποίηση τεστ πριν από κάθε αγώνα!

Κάποιοι σύλλογοι που εδρεύουν στη Μαγνησία έχουν έρθει αντιμέτωποι με τέτοιου είδους στάση, τόσο από υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους όσο και από παίκτες που βρίσκονται ήδη στο δυναμικό τους, αλλά δεν μπορούν να κάνουν και πολλά… Αν στην περίπτωση των μεταγραφών, μπορούν ν’ αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όταν πρόκειται για παίκτες που βρίσκονται ήδη στο δυναμικό τους, δεν ξέρουν πώς να κινηθούν, αφού προφανώς βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά. Από την πλευρά των Ενώσεων, με βάση και τις οδηγίες και συστάσεις των Ομοσπονδιών, επίσης δεν μπορούν να γίνουν πολλά, με την ΕΣΚΑΘ απλά να τονίζει τη σύσταση της ΕΟΚ για εμβολιασμό μελών ομάδων, είτε πρόκειται για παίκτες ή για μέλη προπονητικού επιτελείου και διοίκησης.

Το θέμα βέβαια αναμένεται να έχει και συνέχεια, από τη στιγμή που ιδιαίτερα οι αντιδρώντες στον εμβολιασμό δεν αλλάζουν στάση. Ακόμη και υπό αυτό το πρίσμα πάντως, η μεταγραφική περίοδος έχει αρκετό ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρον αναμένεται να έχει και η διεξαγωγή αγώνων…

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.