Ασημένιος στο πανελλήνιο ο Γκαράς της Νίκης

Στα 400μ. με εμπόδια με χρόνο 56.43 στην κατηγορία των παίδων

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία κατέγραψε το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου, αφού ο γεννημένος στις 14 Ιανουαρίου 2002, Χρήστος Γκαράς, βγήκε δεύτερος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στα 400μ. με εμπόδια και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας το χρυσό για 24 δέκατα του δευτερολέπτου. Συγκεκριμένα έκανε χρόνο 56.43, ενώ ο πρώτος 56.19. Μάλιστα πήγε με τον καλύτερο χρόνο απ’ όλους τους αντιπάλους του στους αγώνες και είχε και τον καλύτερο χρόνο στα προκριματικά.  Αναμφίβολα μία μεγάλη επιτυχία, για την οποία οφείλει πολλά και στον προπονητή του Αποστόλη Βλαχάβα. Μάλιστα λόγω της δεύτερης θέσης του στο Πανελλήνιο ο Γκαράς απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο μίτινγκ Ελλάδας-Κύπρου με την Εθνική ομάδα στις 28 Ιουλίου, που πραγματοποιείται φέτος στην Κύπρο.

Ο 16χρονος αθλητής, που δείχνει να έχει λαμπρό μέλλον, δήλωσε στο Magnesiasports τα εξής: «Ο τελικός πήγε πολύ καλά. Θα μπορούσα να το προσέξω βέβαια λίγο στην αρχή και να πετύχαινα έναν καλύτερο χρόνο, αλλά είμαι ευχαριστημένος, διότι έκανα καινούριο ατομικό ρεκόρ κατά μισό δευτερόλεπτο. Έχω ξαναβγεί δεύτερος σε πανελλήνιο, οπότε δεν είναι κάτι καινούργιο… Η μεγαλύτερη επιτυχία μου φέτος ήταν η πρόκριση που είχα πάρει για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα στο Μαρόκο, όπου βγήκα 9ος… Πέτυχα σχεδόν όλους τους στόχους μου και είμαι ευχαριστημένος».

Να σημειωθεί ότι από τη Νίκη η Μαρία Σταματίου βγήκε έκτη στα 100μ. κορασίδων και η Κατερίνα Κόκκαλη 8η στο τριπλούν, έχοντας πολύ καλά πλασαρίσματα.

Ο Χρήστος Γκαράς με τους γονείς στο Α’ ΔΑΚ

Κατερίνης μετά την κατάκτηση του μεταλλίου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.