Αθλήτρια με αθέατη αναπηρία θα τρέξει στον Ημιμαραθώνιο Βόλου

Το καλύτερο παράδειγμα σε όλους μας δίνει η κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου. Είναι μία 48χρονη πολύτεκνη μητέρα από τον Στρόβολο Κύπρου, που η ζωή της έπαιξε πολύ περίεργα παιχνίδια, από τα οποία βγήκε νικήτρια. Μετά την περιπέτεια έγινε εθελόντρια σε δρομικούς αγώνες και στη συνέχεια άρχισε να λαμβάνει μέρος σε πολλούς απ’ αυτούς.
Στις 29 Απριλίου θα τρέξει στον Βόλο, στον 24ο Δρόμο Υγείας 5 χιλιομέτρων που θα γίνει παράλληλα με τον 3ο Ημιμαραθώνιο της πόλης μας. Θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή και τιμή για τη διοργάνωση η συμμετοχή της.
Στον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου θα τρέξουν 34 αθλητές από τη Μεγαλόνησο. Μάλιστα στα 21 χιλιόμετρα θα συμμετάσχει και ο 81χρονος κ. Ανδρέας Παμπακάς.
Η κα Άννα Τσιηφτέ Καζακαίου που κέρδισε τον θάνατo και είναι σύμβολο της “Αθέατης Αναπηρίας”, το Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου έτρεξε ένα συμβολικό αγώνα 5 χιλιομέτρων από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μέχρι το σπίτι της, από το σημείο όπου νοσηλεύτηκε στην Εντατική μονάδα θεραπείας σε κωματώδη κατάσταση από σηψαιμικό σοκ, μέχρι το σημείο όπου επέστρεψε νικήτρια.
Με το πέρας του αγώνα οργανώθηκε Φεστιβάλ αγάπης στην οικία της στο Στρόβολο, με το τίτλο «Αθέατη Αναπηρία. Από την άβυσσο στο άπλετο φως! Ένα κάλεσμα ζωής και άθλησης της Άννας Τσιηφτέ Καζακαίου», γεγονός που πήρε μεγάλες διαστάσεις και προβλήθηκε στην Κύπρο.
Η ζωή έπαιξε στη κα Καζακαίου πολύ περίεργα παιχνίδια από τα οποία βγήκε νικήτρια. Τα τελευταία 16 χρόνια την περιτριγυρίζει ο καρκίνος αλλά με την έγκυρη και έγκαιρη πρόληψη δεν του επιτρέπει να την κατακτήσει. Για το λόγο αυτό προχώρησε σε πολλαπλές επεμβάσεις για εξόντωση κάθε ίχνους. Μετά τις άμφω μαστεκτομές της, όλα έβαιναν καλώς και θα άρχιζε τις χημειοθεραπείες, αλλά έμελλε ένα τραγικό λάθος σε επέμβαση ρουτίνας να την καθηλώσει σε κωματώδη κατάσταση από σηψαιμικό σοκ. Χρειάστηκε να της ακρωτηριαστούν όργανα, έζησε κυριολεκτικά με το θάνατο και κινήθηκε μαζί του μέχρι το άπλετο φως που την επανέφερε στη ζωή.
Οι ετοιμασίες για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου
Δυόμισι βδομάδες μένουν για τη διεξαγωγή του 3ου Ημιμαραθωνίου Βόλου και η διοργάνωση συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις ετοιμασίες, ώστε να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες και οι 1.500 δρομείς από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μαγνησία να φύγουν για ισάριθμη φορά με τις καλύτερες αναμνήσεις από τον αγώνα και από τον Βόλο.
Έτσι ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε μια καινοτομία που εξασφαλίστηκε και θα βοηθήσει τους δρομείς που επιδιώκουν ατομική επίδοση. Τέσσερις έμπειροι δρομείς του διοργανωτή Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα γίνουν «λαγοί» (pace makers) και θα βοηθήσουν όσους αθλητές επιδιώξουν να κάνουν συγκεκριμένο χρόνο και πιο συγκεκριμένα κάτω από 1.30, κάτω από 1.40, κάτω από 1.50, και κάτω από 2 ώρες.
Όπως κάθε χρονιά, η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Υγείας και του Δρόμου Υγείας 5 χιλιομέτρων αναλαμβάνουν την προσφορά δωρεάν σε όλους τους αθλητές χιλιάδων φωτογραφιών επαγγελματικού επιπέδου.
Εκτός από τον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλιομέτρων, που προσφέρεται για τους συστηματικούς αθλητές και αθλούμενους, θα γίνει και ο Δρόμος Υγείας των 5 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είναι ιδανικός και προσφέρεται για συμμετοχή σε όλη την οικογένεια, καθώς μπορεί να γίνει είτε με γρήγορο τρέξιμο, είτε με χαλαρό τζόκινγκ ή ακόμη και με περπάτημα, καθώς δεν υπάρχει χρονικό όριο.
Οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν τον δικό τους αγώνα για παιδιά Δημοτικού απόστασης 500 μέτρων από την «Αργώ» μέχρι το Πανεπιστήμιο και θα βραβευτούν.
Οι αγώνες διοργανώνονται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου μαζί με τη Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Βόλου (ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και όλων των φορέων. Για άλλη μια φορά το σύνθημα είναι «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ». Εκατοντάδες δρομείς θα έρθουν οικογενειακώς από όλη την Ελλάδα συνδυάζοντας τη συμμετοχή τους με το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, με συνέπεια η Μαγνησία να ωφεληθεί στο μέγιστο από τον αθλητικό τουρισμό. Εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα http://www.voloshalfmarathon.gr/ (για τον παιδικό αγώνα θα γίνουν την ημέρα του αγώνα στο χώρο εκκίνησης).
Πληροφορίες 24210 23523 κ. Τρύφωνος Σπύρος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη στον Βόλο και 2421071770 κ. Κώστας Κυριαζής.
Στις νέες συμφωνίες με καινούργιους χορηγούς, εξασφαλίστηκαν 1200 μπάρες δημητριακών που θα δοθούν στους αγωνιζόμενους. Επίσης 1200 πίτσες θα αναλάβει να μοιράσει το εστιατόριο που θα συνεργαστεί με τη διοργάνωση. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ήδη πολύ πλούσιες παροχές που προσφέρονται κάθε χρόνο σε όσους συμμετέχουν στους αγώνες.
ΜΟΝΙΜΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
ΕΨΑ
ΔΙΟΣ
Ζαγορίν
Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν.Μαγνησίας
Saucony
Pharmnet
RunningNews.gr (χορηγός επικοινωνίας)
Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε (Μπισκότα Παπαδοπούλου)
Καρακατσάνης
Φιλομήλα
Puppets
Ταμπακιώτης
Peugeot
Aspirina
Περιβαλλοντική Βόλου Καραλής Βασίλης
Portaria hotel
Nefeli hotel
Τυπογραφείο Σάμιος
Άνθη Φυτά Κλόντζας
Basilico cucina&pizza italiane Volos
Κένταυρος (κέντρο αποκατάστασης)
Basilico cucina&pizza italiane Volos
ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας
ΕΠΦΑ (Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας)
Τροχαία Βόλου
Λιμενικό Σώμα Βόλου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
ΕΚΑΒ
Ο αγώνας διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΕΟΛΣΜΑ-Υ (Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων).
Εθελοντισμός και 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου
Οι εθελοντές δίνουν πάντα το καλύτερο μήνυμα και παράδειγμα σε όλους μας βοηθώντας στην ομαλή διεξαγωγή κάθε εκδήλωσης και ενισχύοντας τους αθλητές, όπου έχουν ανάγκη. Δεκάδες ήδη έχουν γραφτεί για να προσφέρουν ό,τι χρειάζεται στις 29 Απριλίου στον 3ο Ημιμαραθώνιο Βόλου και τους παράλληλους αγώνες. Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν εθελοντές στον αγώνα μπορούν να απευθυνθούν στον κ. Σπύρο Τρύφωνος κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 τηλ.2421023523, για να τους ανατεθεί το πόστο που θα προσφέρουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.