Australian Open: Τζόκοβιτς-Ναδάλ στον τελικό

Συνεπής στο ραντεβού του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο αντίπαλος του Ράφα Ναδάλ στο μεγάλο τελικό του Australian Open.

Ο «πρωτάρης», Λούκας Πούιγ, αποδείχθηκε πάρα πολύ εύκολη λεία για τον Σέρβο κορυφαίο τενίστα του κόσμου αυτή την εποχή. Ο «Νολε» χρειάστηκε μόλις 83 λεπτά για να επικρατήσει με 3-0 σετ του Γάλλου (6-0, 6-2, 6-2) και την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 7ο τίτλο του στη Μελβούρνη απέναντι στο μεγάλο αντίπαλό του, που στο παρελθόν μόλις μία φορά έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου (2009).

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο αθλητών ήταν τεράστια. Δείγμα ότι ο Τζόκοβιτς πέτυχε 24 winners και υπέπεσε σε μόλις 5 αβίαστα λάθη!

Η πρόκριση αυτή σε τελικό grand slam είναι η 24η στην καριέρα του «Νολε», ο οποίος θα επιδιώξει να προσθέσει στη συλλογή του το 15ο major τρόπαιο, κάτι που εάν καταφέρει θα αφήσει πίσω του στη σχετική λίστα τον Πιτ Σάμπρας.

Στο παρελθόν οι δύο κορυφαίοι αθλητές (Τζόκοβιτς και Ναδάλ) έχουν συναντηθεί 52 φορές μεταξύ τους και στο head to head ο Σέρβος προηγείται με 27-25.

Ο Ισπανός από την πλευρά του βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αυτό δεν ήταν κάτι που φάνηκε μόνο στον ημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά σε ολόκληρη την πορεία του στο τουρνουά. Μέχρι τον τελικό δεν έχασε ούτε ένα σετ!

Ο αγώνας θα γίνει την προσεχή Κυριακή(27/01) και θα ξεκινήσει στις 19.30.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.