Αυγενάκης: «Δεν είναι αρμοδιότητά μας ο τρόπος διαχείρισης του Πανθεσσαλικού»

«Κυβερνητική δέσμευση η παραχώρηση του Σταδίου»

Από Λάρισα και Καρδίτσα Λάρισα σε Βόλο ο Λευτέρης Αυγενάκης, επισκεπτόμενος σήμερα τόσο το Πανθεσσαλικό, όσο και το ΕΑΚ Βόλου. Μάλιστα μετά και την έντονη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε Αχιλλέα Μπέο και Κώστα Αγοραστό, οι δηλώσεις Αυγενάκη που έγιναν στο περιθώριο της επίσκεψής του στον Βόλο, ήταν χαρακτηριστικές και «έδειχναν» προς την κατεύθυνση κλίματος ομόνοιας και αγαστής συνεργασίας.

Πάντως, ο κ. Αυγενάκης σημείωσε από την άλλη στις δηλώσεις τους ότι ήταν δέσμευση της κυβέρνησης η παραχώρηση του Πανθεσσαλικού στον Δήμο! Σημείωσε δε ότι: « Η συνάντηση με τον Δήμαρχο, τα δημοτικά στελέχη και παρουσία του αγαπητού φίλου Κώστα Αγοραστού, είχε δύο ενότητες. Η κυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της, προχώρησε με βήμα ταχύ στην παραχώρηση του Πανθεσσαλικού Σταδίου. Δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη, ωστόσο με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ο κ. Βλαστός από πλευράς ΕΤΑΔ χειρίζεται (σ.σ. το θέμα) και βρίσκεται στην τελική του φάση. Πολύ σύντομα θα είναι στη διάθεση της κοινωνίας του νομού, του Δήμου».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα που αφορά τη ΓΓΑ στο ΕΑΚ Βόλου. Είναι ένα έργο 565 χιλιάδων ευρώ που θα δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ θα έχουμε σύντομα τεχνικό δελτίο και για ένα ακόμη έργο, μικρής έντασης αλλά σημαντικό, από πλευράς Δήμου για να ενισχύσουμε την προσπάθεια για αναβάθμιση των υφιστάμενων ή δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο ή στον νομό» τόνισε.

Όσον αφορά την προώθηση του… κλίματος ομόνοιας και ενότητας, ο κ. Αυγενάκης ήταν σαφής: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους βουλευτές, καθώς με τη δική τους συμμετοχή αναδεικνύονται πολλά ζητήματα τοπικής φύσεως σε κεντρικό και δη σε αθλητικό επίπεδο, σε στενή και αποτελεσματική συνεργασία. Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας πρέπει να συμβάλει με τον τρόπο του και αυτό συμβαίνει εδώ πέρα. Είτε Δήμος, είτε Περιφέρεια, είτε κεντρική κυβέρνηση… Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες και που τελικά απολαμβάνουν οι πολίτες. Υπάρχουν πολλά πεδία χρηματοδότησης και επαναλαμβάνω ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το αποτέλεσμα. Σ’ αυτήν τη φάση, η συμβολή του καθενός για όλη αυτήν την υπερπροσπάθεια που γίνεται σε επίπεδο αθλητικών υποδομών στον Δήμο και στον νομό και στην περιφέρεια, είναι απολύτως σημαντική και απαραίτητη. Γι’ αυτό και αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους. Ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο. Το λέω αυτό για ν’ αποκατασταθούν τα πράγματα για το ποιος κάνει λιγότερα ή περισσότερα. Είναι αυτονόητο ότι ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες. Ωστόσο η συμμετοχή για να πάει μπροστά μία τοπική κοινωνία πρέπει να είναι απ’ όλους πραγματική, και κυρίως αποτελεσματική. Άρα η παρουσία μου εδώ, ως μέλος της κυβέρνησης είναι για να ενημερώσουμε για την εξέλιξη της συμμετοχής στην προσπάθεια για τις αθλητικές υποδομές. Η προσπάθεια και η συνεργασία θα συνεχιστεί γιατί όλη η Ελλάδα είχε ξεχαστεί για πάρα πολλά χρόνια σε επίπεδο υποδομών. Η «χρυσή» εποχή του 2004 έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Εργοταξιακή σκόνη έχει πολλά χρόνια να κινηθεί σε πάρα πολλές περιοχές, ακόμη και σε κομβικές εγκαταστάσεις, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο που κινείται μετά από 17 χρόνια».

Από την άλλη αναφέρθηκε και στο Ποδηλατοδρόμιο  που σημείωσε ότι είναι σημαντικό για τη χώρα και η συνεργασία είναι καθημερινή με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Όσον αφορά από εκεί και πέρα ερωτήσεις; Για τη διαχείριση του Πανθεσσαλικού και την κίνηση του Δήμου προς την κατεύθυνση της Αναπτυξιακής Εταιρείας, ζητώντας συμμετοχή από Περιφέρεια, ΠΕΔ Θεσσαλίας και Επιμελητήριο Μαγνησίας ο κ. Αυγενάκης δεν θέλησε να σχολιάσει ουσιαστικά, αναφέροντας απλά ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα και ότι δεν ήταν της παρούσης…

Σχετικά με τη στάση Χαρδαλιά απέναντι στη Super League 2 επεσήμανε ότι οι δύο κυβερνητικές πλευρές είναι σε απόλυτο συντονισμό, με την κυβέρνηση να θέλει να υπάρχουν και να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Τέλος, όσον αφορά την αναδιάρθρωση και αν υπάρχει περίπτωση να συμπεριληφθεί στη διαδικασία και η Super League, δεν θέλησε να σχολιάσει σχετικά, με τον κο Μπέο να πετάγεται σε εκείνο το σημείο και να αναφέρει ότι η Super League αποφασίζει για την ίδια και μόνο αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Μαγνησίας, Αθανάσιος Λιούπης πρότεινε στον κο Αυγενάκη να επισκεφθεί και το «Παντελής Μαγουλάς» και τον χώρο του Κέντρου της Νίκης Βόλου, ωστόσο τα στενά χρονικά περιθώρια δεν επέτρεψαν και αυτήν την επίσκεψη.

Η καλή συνεργασία…

Από πλευράς Δήμου, ο Αχιλλέας Μπέος δεν θέλησε να πει και πολλά.

«Παρόντος του αρμόδιου υπουργού εγώ δεν έχω να πω τίποτα. Απλά να τον καλωσορίσουμε στην πόλη του Βόλου. Τον ενημερώσαμε για τα έργα σε εξέλιξη σε αθλητικούς χώρους που τον αφορούν. Δεσμεύτηκε ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους, οι εκταμιεύσεις, οι μελέτες έχουν ήδη κατατεθεί στο γραφείο του. Είμαστε σε καλό δρόμο και να ελπίσουμε ότι θα έχουμε αυτήν τη συνεργασία και στη συνέχεια, τόσο με το Υπουργείο όσο και με την Περιφέρεια και τον Κώστα Αγοραστό που ούτως ή άλλως έχουμε μία καλή συνεργασία» σημείωσε.

Από την άλλη, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός αφού χαρακτήρισε το Ποδηλατοδρόμιο ως δύσκολο, πρωτότυπο, μοναδικό για τη χώρα μας έργο, που θα γίνει δίπλα στο Πανθεσσαλικό, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχει ετοιμότητα όσον αφορά τι μελέτες και αναμένεται η έγκριση από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα και από τα όργανα της Ποδηλασίας. Ε

Από εκεί και πέρα σημείωσε τα εξής: «Υάρχουν δύο εργαλεία χρηματοδότησης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τα γήπεδα που δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Το πρώτο εργαλείο λέγεται… ΓΓΑ-Λευτέρης Αυγενάκης, με τάξη και με στρατηγική και το δεύτερο είναι το «Αντώνης Τρίτσης» από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσα από την έγκριση και της ΓΓΑ. Βέβαια τον ενημέρωσα και για την πορεία των έργων σε γήπεδα που συντηρούμε ή κατασκευάζουμε σ’ όλη τη Μαγνησία, όπως το κλειστό και το γήπεδο ποδοσφαίρου στην Αλόννησο, το κλειστό στη Σκιάθο, τα 5×5 στη Σκόπελο, και τα κλειστά που έγιναν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας που έκανε ο Δήμος Βόλου στην Αγριά, το κλειστό στη Ζαγορά και των ολυμπιακών διαστάσεων σκοπευτήριο στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, που ελπίζουμε ότι σε συνεργασία με τον Δήμαρχο θα λειτουργήσει σύντομα. Παράλληλα και τα γήπεδα στον Αλμυρό, στο Στεφανοβίκειο, στη Γατζέα αλλά και για τη Νίκη Βόλου, για τον Σαρακηνό και τον Μαγνησιακό, και άλλα γήπεδα που συντηρούμε σε συνεργασία με τον Αχιλλέα Μπέο για τον Δήμο Βόλου. Ευχόμαστε να δούμε σύντομα τα έργα ολοκληρωμένα και ν’ αλλάξουμε ταχύτητες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.