Μπασινάς: “Ντροπή να παρακαλάμε για την έδρα της Εθνικής”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων, Άγγελος Μπασίνας, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την έδρα της Εθνικής, για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και για τους ξένους διαιτητές.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξή του Άγγελου Μπασινά:

Για την κατάσταση που βρήκε στην Εθνική:

«Θέλει μία ανάταση γενικά η ομάδα, για να επιστρέψουμε στον δρόμο των επιτυχιών».

Για την κλήρωση της προκριματικής φάσης του EURO 2020:

«Ήταν μία κλήρωση που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε την υπέρβαση και να βρεθούμε στο EURO 2020. Το θέμα είναι πώς θα είμαστε εμείς εκείνο τον καιρό. Τώρα εκ πρώτης όψεως η Φινλανδία και η Βοσνία θα είναι οι αντίπαλοι μας για τη δεύτερη θέση. Βέβαια όλα είναι πιθανά. Σίγουρα αυτές είναι οι πιο βασικές ομάδες, αλλά και στο παρελθόν έχουμε δείξει ότι τα καταφέρνουμε καλύτερα με τις δύσκολες ομάδες παρά με τις εύκολες. Εμείς πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδια ξεχωριστά και να φτάσουμε στον στόχο μας».

Για την έδρα της Εθνικής:

«Θα πρέπει να πάμε να δούμε το γήπεδο στην Κρήτη και μετά να πούμε κάτι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο, όπου η Εθνική δεν έχει έδρα. Είτε το ένα φταίει είτε το άλλο, παρακαλάμε να βρούμε γήπεδο. Αυτό το θεωρώ μεγάλη ντροπή.

Στις άλλες χώρες όταν η Εθνική ζητά μία έδρα ομάδας, για να παίξει, όλοι πανηγυρίζουν. Τώρα στο θέμα του γηπέδου εμείς είχαμε πει το γήπεδο της Τούμπας αλλά και της Κρήτης, εφόσον πάρουμε το ΟΚ. Από κει και πέρα από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα, δεν είμαστε της άποψης ότι θα παρακαλέσουμε, οπότε θα πάμε εκεί που μας θέλουν.

Δε θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαλότητα, να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά και στις σχέσεις αυτών με τη διοίκηση. Από τη στιγμή που το θεωρούν έτσι, εμείς θα κοιτάξουμε το καλύτερο. Για μένα η έδρα της Κρήτης είναι η κατάλληλη και νομίζω θα καταφέρουμε να πάμε εκεί. Το Καυταντζόγλειο το σκεφτήκαμε σαν έδρα, αλλά είναι δύσκολο γήπεδο και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα αγκαλιάσει ο κόσμος την Εθνική».

Για τους ξένους διαιτητές:

« Η πίεση που έχουν οι ξένοι διαιτητές πριν από τα παιχνίδια είναι μηδενική, ενώ οι Έλληνες έχουν τεράστια πίεση από την ώρα που έχουν κληρωθεί μέχρι την ώρα του αγώνα. Πρέπει να σταματήσει η πίεση που ασκείται στους Έλληνες διαιτητές».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.