Basket League: «Κλείδωσαν» τα ζευγάρια των playoffs

????????????????????????????????????

Ολυμπιακός-Άρης, Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου, Περιστέρι-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Προμηθέας Πάτρας είναι τα ζευγάρια των playoffs της Basket League, που προέκυψαν μετά την 22η αγωνιστική.

                Το ήθελε περισσότερο και κέρδισε τον Παναθηναϊκό το Περιστέρι

Το Περιστέρι bwin μεγαλύτερο κίνητρο από τον Παναθηναϊκό και το επιβεβαίωσε στο παρκέ, καθώς νίκησε τους άνευρους «πράσινους» με σκορ 96-89, εξασφαλίζοντας την 3η θέση της κανονικής διάρκειας! Τα δεκάλεπτα: 21-15, 42-39, 65-62, 96-89

Η ομάδα των δυτικών προαστίων νίκησε με σκορ 96-89 τον εκ νέου αρνητικό Παναθηναϊκό, εξασφαλίζοντας με ρεκόρ 14-8 την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια, που της φέρνει ως αντίπαλο την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Στο 16-6 η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, που θα αντιμετωπίσει στα playoffs τον Κολοσσό Ρόδου!

                Διατήρησε το αήττητο ο Ολυμπιακός!

Την ποιότητά του επιβεβαίωσε ο Ολυμπιακός και στα Άνω Λιόσια. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια της ΑΕΚ, οι «ερυθρόλευκοι» επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και νικώντας 85-78, στα Άνω Λιόσια, ολοκλήρωσαν στο 22-0 την κανονική περίοδο της φετινής Basket League.

Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ο Βεζένκοφ με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τους Φαλ και ΜακΚίσικ να προσθέτουν από 12π. ο καθένας.

Από την άλλη, η Ένωση υποχώρησε στο 12-10 και τερμάτισε στην 6η θέση, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Λεμάρ με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-38, 53-67, 78-85

                Πέρασε άνετα από την Πάτρα ο ΠΑΟΚ!

Σημαντικό «διπλό» που του εξασφάλισε και την 4η θέση στην Basket League σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 88-65 του Απόλλωνα στην Πάτρα σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική. Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Ρένφρο με 18 πόντους (είχε επίσης και 14ριμπ., 3ασ., 5κλ. και 3 κοψίματα), ενώ για τους γηπεδούχους ο Μακ είχε 16 πόντους.  Τα δεκάλεπτα: 13-25, 34-45, 56-72, 65-88

                Κέρδισε στο Λαύριο ο Κολοσσός

Ο Κολοσσός πέρασε με 97-83 από την έδρα του Λαυρίου, ανέβηκε στο 11-11 και κλείδωσε την 7η θέση στην κανονική διάρκεια της Basket League.

Το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν ανώτερο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, κυρίως στο επιθετικό κομμάτι, έφυγε με το διπλό από την Αττική και στα playoffs θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο της κατάταξης, Παναθηναϊκό, με μειονέκτημα έδρας.

 

                Φοβερός Άρης «έκοψε» το πλεονέκτημα του Προμηθέα

Άρης από τα… παλιά! Οι «κίτρινοι» επικράτησαν με το εμφατικό 95-79 του Προμηθέα, τερματίζοντας όγδοοι, ενώ την ίδια ώρα έκοψαν το πλεονέκτημα από τους Πατρινούς που τερμάτισαν πέμπτοι και πάνε με μειονέκτημα στα playoffs της Basket League.

Κορυφαίος ο Χόρχλερ με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ άλλους τόσους πόντους πρόσθεσε ο Νότε ενώ οι Γκούντγουιν, Τολιόπουλος και Μήτρου-Λονγκ ήταν επίσης διψήφιοι. Από πλευράς ηττημένων το πάλεψαν οι Τόμασον (16 π.), Κουμπόλκα (12 π.) και Χογκ (11 π.).

Όγδοος με ρεκόρ 11-11 ο Άρης που θα παίξει με τον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των playoffs, ενώ ο Προμηθέας τερμάτισε πέμπτος με 12-10 και θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον ΠΑΟΚ.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.