Αναγκαστική ήττα για τη Νίκη

Δυσκολεύουν τα πράγματα για τη Νίκη Βόλου στην υπόθεση «παραμονή» στη Γ’ Εθνική μπάσκετ ανδρών. Οι κυανόλευκοι σε ένα ματς… παρωδία, γνώρισαν ακόμη μία ήττα στην έδρα τους από τον Ηρακλή Κοζάνης με 65-87 και διατήρησαν το άγχος για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Η ήττα όμως ήταν αναγκαστική και απαραίτητη για τους κυανόλευκους, αφού έχασαν το παιχνίδι, λόγω της ένστασης που είχε προηγηθεί από τον Ηρακλή Κοζάνης για τη μη προσέλευση γιατρού στο γήπεδο. Έτσι κι αλλιώς οι κυανόλευκοι θα έχαναν το ματς στα χαρτιά, αλλά προτίμησαν να αγωνιστούν και να καθίσουν να χάσουν… Πραγματικά μαύρη σελίδα για την μπασκετική νίκη, που ενώ δίνει μεγάλο αγώνα στο παρκέ, μία ανεπίτρεπτη και αδικαιολόγητη παράλειψη, της στοιχίζει ένα τόσο σημαντικό αγώνα.

Η… κακή ημέρα, φάνηκε από την αρχή για τους κυανόλευκους, αφού λόγω μη προσέλευσης γιατρού στο γήπεδο, ο αγώνας μετά από πολλές διαπραγματεύσεις και συζητήσεις ξεκίνησε με καθυστέρηση 45 λεπτών στη Νέα Ιωνία.

Οι παίκτες του Θανάση Κασαπίδη έδειξαν επηρεασμένοι από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και την καθυστέρηση. Μπήκαν μουδιασμένα στο παρκέ και βρέθηκαν να χάνουν με 8-15 στο 7’. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο 15-19 υπέρ του Ηρακλή Κοζάνης που έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Ο κόσμος, που ήταν αρκετός στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, προσπάθησε να ενθαρρύνει τους γηπεδούχους. Αρχικά η Νίκη ισοφάρισε σε 22-22, ωστόσο γρήγορα και πάλι οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα (31-24). Ο Φώτης Τάσσος με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 29-31 στο 17’. Ο Ηρακλής τελικά πήγε με διαφορά έντεκα πόντων στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα (33-44).
Με μεγάλη προσπάθεια στο τρίτο δεκάλεπτο, οι κυανόλευκοι μάζεψαν τη διαφορά και πλησίασαν στους τέσσερις στο 25’ (46-50). Όμως οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να έχουν τα ψυχικά αποθέματα για να ολοκληρώσουν την ανατροπή. Ο Ηρακλής και πάλι ξέφυγε στο σκορ, ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικό, με τη Νίκη να αγωνίζεται με αναπληρωματικούς και να μη διεκδικεί το ροζ φύλλο.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 34-44, 50-57, 65-87

Διαιτητές: Κοϊμτζόγλου, Μάνιος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κασαπίδης): Τζίνης 5, Οικονόμου 9 (3), Κατσαλής 21 (7), Θεοδώρου, Βασδέκης 3 (1), Λατσίνογλου 7 (1), Τσώλης 2, Βλήτσιος, Τάσσος 15, Κέτουλας 3, Τοκατλίδης.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΟΖ. (Τζιλίνης): Γιδάρης 12 (2), Τσακμάκης 17 (3), Πουλιώνης 8, Σιδέρης 3 (1), Δούμας 3 (1), Γιαννουζάκος 12 (3), Δάλλας, Άζης-Αζίζης, Παπούλιας 7, Γιαννούλης 23.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.