Έστω και δύσκολα, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Πάτρα κατακτώντας το «διπλό» με 77-74, απέναντι στον Προμηθέα, για την 17η αγωνιστική της Greek Basketball League, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 15-2.
Οι απουσίες των Τόμας Ουόκαπ, Λούκα Βιλντόσα και Μουσταφά Φαλ, έβαλαν… δύσκολα στον Ολυμπιακό, που ακολουθούσε στο σκορ για τρία δεκάλεπτα. Ωστόσο, στον… επίλογο της αναμέτρησης ο Νίκολα Μιλουτίνοβ συνέχισε να μην έχει αντίπαλο μέσα στη ρακέτα, σκοράροντας τους 8 από τους 21 πόντους του σε αυτό το διάστημα, τη στιγμή που ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης βρήκε ρυθμό από τα 6,75 και με τρία τρίποντα (9π., όλους στην 4η περίοδο) χάρισε το προβάδισμα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ωστόσο, η έλλειψη διάρκειας των Πειραιωτών στην άμυνα επέτρεψε στους Αχαιούς να βρίσκονται σε απειλητική θέση, χωρίς όμως να καταφέρουν νέα ανατροπή.
Μάλιστα στο φινάλε και ενώ στα 35΄΄ για τη λήξη ο Ντέιβις είχε μειώσει σε 74-77, μετά από 0/2 βολές του Πίτερς, ο ίδιος δεν εξαργύρωσε το… δώρο του Ολυμπιακού (άστοχος ο Λαρεντζάκης) και με airball σε σουτ τριών πόντων δεν κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση.
Ο Σάσα Βεζένκοφ με 13 πόντους ήταν ο μοναδικός «ερυθρόλευκος», μετά τον Μιλουτίνοφ, που τελείωσε τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ από την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ξεχώρισε ο Τζόρνταν Ντέιβις με 17 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 25-24, 37-35, 54-53, 74-77
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Γουίλιαμς 7 (1), Σίτου 12, Ρις 8, Βαρνέιντο 11 (1), Ιγούντου 14 (1), Ντέιβις 17 (1), Μπαζίνας 2, Λάγιος, Χρυσικόπουλος 3 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ουίλιαμς-Γκος 5, Βεζένκοφ 13, Παπανικολάου 7 (1), Μιλουτίνοφ 21, Φουρνιέ 9 (1), Μήτρου-Λονγκ 2, Λαρεντζάκης 9 (3), Ντόρσεϊ 2, Πίτερς 5 (1), Μένσα 4.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

















