Ήταν κοινό μυστικό ότι η ομάδα μπάσκετ της Αγριάς δεν είχε καμία πρόθεση να πάρει μέρος στα πλέι άουτ και στο παιχνίδι με αντίπαλο την Παραμυθιά, έστω και αν τα μέλη της διοίκησης και ο προπονητής δεν επιβεβαίωναν μέχρι χθες (τουλάχιστον σε εμάς) κάτι τέτοιο, για να έρθει η ανακοίνωση της ΕΟΚ αλλά και η αντίστοιχη του συλλόγου το μεσημέρι της Τετάρτης για το τυπικό του όλου θέματος.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΟΚ: «Μετά την δήλωση μη συμμετοχής του σωματείου ΓΣ Αγριάς, ο αγώνας ΚΑΕ Παραμυθιάς – ΓΣ Αγριάς της 05/04/23 για την 1η αγωνιστική της Β’ φάσης πλέι άουτ του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών (4ος όμιλος) ματαιώνεται και κατακυρώνεται υπέρ του σωματείου ΚΑΕ Παραμυθιάς με σκορ 20 – 0. Το σωματείο ΓΣ Αγριάς αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες της Β’ φάσης πλέι άουτ (Άρθρο 23, παρ. Βδ, Πειθαρχικού κανονισμού ΕΟΚ) και το σωματείο ΚΑΕ Παραμυθιάς προκρίνεται στην Γ’ φάση πλέι άουτ της Γ’ Εθνικής κατηγορίας Ανδρών.»
Για ένα δύσκολο πρωτάθλημα κάνει λόγο από την πλευρά της η διοίκηση της Αγριάς, αποχαιρετώντας τη Γ’ Εθνικής και ενώ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Αναλυτικά υπογραμμίζει: «Γνωρίζοντας από την αρχή την δυσκολία της φετινής χρονιάς και έχοντας ως οδηγό την προηγούμενη επιτυχημένη, δημιουργήσαμε μία ομάδα από νέα παιδιά, με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη, δίνοντας τους την δυνατότητα να αναδειχθούν μέσα από το σύνολο.
Η ομάδα προσπάθησε όλη την χρονιά να δείξει ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με ρεκόρ 6 νίκες, 16 ήττες παίζοντας κατά διαστήματα ωραίο μπάσκετ. Δυστυχώς στον πιο δύσκολο, από θέμα ανταγωνισμού, όμιλο της Γ Εθνικής δεν καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί, παίρνοντας έτσι την απόφαση να θέσουμε νέους στόχους για το μέλλον της ομάδας.
Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει άμεσα με στόχο την ανταγωνιστική παρουσία μας στην Α1 ΕΣΚΑΘ μέσα στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας με ομάδες της περιοχής μας. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς και φιλάθλους της ομάδας που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια μας όλα αυτά τα χρόνια».
Αυτομάτως, ο υποβιβασμός της Αγριάς μαζί με αυτόν της Νίκαια 2012, που έχει αποχωρήσει από τη Γ’ Εθνική στα μέσα της χρονιάς, σημαίνει ότι συνολικά τέσσερις ομάδες, μαζί με τους ΓΣ Βόλου και Σπάρτακο θα υποβιβαστούν από την Α1 στην Α2 ΕΣΚΑΘ!

















