Κόντρα στα προγνωστικά και στα… μπάτζετ ο ΠΑΟΚ με μια μαγική εμφάνιση στην Κωνσταντινούπολη επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με το επιβλητικό 88-77 στην πρεμιέρα των ομίλων του BCL. Τριπλ-νταμπλ έκανε ο σπουδαίος Φρίντρικσον, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Χάρισον-Γκίλμορ.
Κυριαρχώντας από το ξεκίνημα μέχρι το τέλος, ο Δικέφαλος έκανε το τέλειο παιχνίδι, «κοίμισε» τα μεγάλα ονόματα της «Γαλατά» (Ουόλντεν, Ράντεμπο, Μάρτιν) και σίγησε το Σινάν Ερντέμ, πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη, τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους.
Ο Έλβαρ Φρίντρικσον τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ για το τριπλ-νταμπλ, ενώ ο Μάικλ Γκίλμορ, που ήταν άποντος στην πρώτη περίοδο, έφτασε τους 20 πόντους, μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Άντριου Χάρισον με 21 πόντους (7/10 σουτ).
Για τους γηπεδούχους, που έχουν χτίσει ομάδα στοχεύοντας στο τρόπαιο του BCL, ξεχώρισε επιθετικά ο Τζάρελ Μάρτιν με 18 πόντους.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Ζβέζνταν Μίτροβιτς): Άκπιναρ 9 (2), Γκεγίκ, Χαλίλοβιτς 6, Καμπατσά 7 (1), Κοκσάλ 10 (2), Μάρτιν 18 (2), Ράντεμπαου 3 (1), Τουντσέρ 10, Βατάν , Ουόλντεν 11 (3), Γιεμπόα 3 (1)
ΠΑΟΚ (Φώτης Τακιανός): Φλάτεν, Γκίλμορ 12 (3), ΜακΝίς 14, Χάρισον 21 (4), Τσιακμάς 3, Τσαϊρέλης, Φρίντρικσον 20 (3), Μαργαρίτης, Αρσενόπουλος, Μπελιάουσκας 11 (2)
Προμηθέας – Οπάβα 115-66
Ο Προμηθέας με μια εμφάνιση – όνειρο «διέλυσε» την Οπάβα (+49) και έγραψε ιστορία (115-66) με πολλαπλά ρεκόρ στην πρεμιέρα του Basketball Champions League.
Βγαλμένη από τα όνειρα των Πατρινών ήταν η επιστροφή του Προμηθέα στο BCL. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του Ομίλου, την τσεχική Οπάβα και έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο στο 1-0.
Μάλιστα, η νίκη του Προμηθέα, οι 115π. που σημείωσε, αλλά και το +49 της τελικής διαφοράς συνιστούν επιδόσεις – ρεκόρ σε διαφορετικές κατηγορίες. Για την ακρίβεια, οι Πατρινοί έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που σημειώνει τόσους πόντους (115π.) σε αγώνα της διοργάνωσης της FIBA και ανέβηκαν στην 3η θέση της σχετικής λίστας με τις all-time κορυφαίες επιδόσεις στον θεσμό (1η η Χάποελ Χολόν με 122π. κόντρα στην Τορούν και 2η η Μανρέσα με 121π. κόντρα στην ίδια ομάδα το 2019-2020). Επιπροσθέτως, το +49 συνιστά την 3η μεγαλύτερη διαφορά σε αγώνα του BCL μετά το +59 της Γκραν Κανάρια και το +50 του ΠΑΟΚ απέναντι στην ίδια ομάδα τη σεζόν 2018-2019.
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Κόνιαρης 7 (1) , Χρυσικόπουλος 11 (2), Ετσενίκε 8, Κούρουτς 14 (3), Χέιλ 12 (2), Ρέινολντς 12 (3), Κάουαν 15 (2) , Πλώτας 6, Μπαζίνας 10 (2), Πρέκας, Κόφι 16 (1), Καραγιαννίδης 4.
ΟΠΑΒΑ (Πετρ Τσρούντεκ): Φάρσκι 6 (2), Κουρίλ 5 (1), Πέτσατσεκ 16 (3), Πουρσλ 10 (1), Σλάβικ 3, Γκνιάντεκ 2, Τζουρέτσκα 7 (1), Μόκραν 7 (1), Σιρίνα 7 (1), Σβαντρίλικ 3 (1).
Άρης – Τουρκ Τέλεκομ 68-66
Σπουδαία νίκη, την πρώτη του στο φετινό Eurocup, σημείωσε ο Άρης επικρατώντας με 68-66 της Τουρκ Τέλεκομ στο κατάμεστο και «καυτό» Παλέ.
Ένα παιχνίδι-θρίλερ, με χαμηλό σκορ, που κρίθηκε στην τελευταία κατοχή, έληξε με χαμόγελα για τους «κιτρινόμαυρους», πετυχαίνοντας την πρώτη τους ευρωπαϊκή νίκη (1-2) απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες της διοργάνωσης και περσινή φιναλίστ.
O Γουάλας, με τρίποντο, έβαλε- για μια ακόμη φορά- τις ομάδες στην ίδια αφετηρία στο 37’ (66-66).
Ακολούθησαν 2/2 βολές από τον Τολιόπουλο, με τις οποίες διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, καθώς στο τελευταίο τρίλεπτο η μπάλα δεν μπήκε στο καλάθι από καμία ομάδα.
Πρώτος σκόρερ του Άρη, που έπαιζε χωρίς τους τραυματίες Μποχωρίδη και Μπλούμπεργκς, ο Βασίλης Τολιόπουλος με 22 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ αλλά και 6 λάθη.
ΑΡΗΣ (Γιάννης Καστρίτης): Σλαφτσάκης 2, Σανόγκο 12 (2), Τολιόπουλος 22 (4), Καρ 13 (1), Κατσίβελης 2, Περσίδης, Ντε Σόουζα 5, Χάρελ 3 (1), Γκάλινατ 9 (3).
ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ (Νέναντ Τσάνακ): Γιαγκμούρ, Ανταμς 10 (2), Γουάλας 16 (2), ΜακΝτάφι 8 (1), Σαϊμπίρ 8, Πάλμερ 9 (1), Ουλουμπάι 6 (2), Σαβ, Ακιέλ, Ίνοκ 9.
πηγή: ethnos.gr


















