Μπήκε δυναμικά ο Ιούνιος για τον ΣΔΥΒ

Ούτε λίγο ούτε πολύ σε έξι αγώνες και δράσεις σε ισάριθμα μέρη της Ελλάδας έδωσαν το παρών το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Η είσοδος του καλοκαιριού και επίσημα, καθώς και η άνοδος της θερμοκρασίας δε στάθηκαν εμπόδιο για τα μέλη του συλλόγου, που συνδύασαν τους αγώνες με τον αθλητικό τουρισμό, ενώ γνώρισαν πανέμορφα μέρη. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αποστάσεις και τερέν όλων των ειδών με αγώνες από 400 μέτρα ως και 6 ωρών, μαραθώνιους βουνού και άλλων αποστάσεων σε Μέτσοβο, Βερδικούσια, αγώνα ασφάλτου στο Μοσχοχώρι Κατερίνης και στίβου στο Αλκαζάρ Λάρισας και στο στάδιο Πανελληνίου. Με ανιδιοτελή προσφορά τα μέλη του ΣΔΥΒ βοήθησαν επίσης στα Ρήγεια, τους παιδικούς αγώνες στίβου που έγιναν στο Βελεστίνο. Αναλυτικότερα:

Γιορτή για τον αθλητισμό αποτέλεσαν οι αγώνες Ρήγεια που έγιναν στο στάδιο του Βελεστίνου το Σάββατο (2/6) το απόγευμα. Από τις πιο μικρές ηλικίες εκατοντάδες παιδιά από τα σωματεία στίβου της Μαγνησίας έδωσαν το παρών και είναι πολύ πιθανό κάποια από αυτά να πρωταγωνιστούν μετά από μερικά χρόνια σε εθνικό ή και σε διεθνές επίπεδο εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Ούτως ή άλλως και ανεξάρτητα από οποιαδήποτε επίδοση, κάθε παιδί με τη συμμετοχή του ωφελείται και βάζει τις βάσεις για το μέλλον, καθώς γνωρίζει τα οφέλη του αθλητισμού στη πιο υγιή του μορφή, και τις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι. Όσον αφορά τον ΣΔΥΒ, τα μέλη του βοήθησαν στη γραμματεία και συνεργάστηκαν με όλα τα σωματεία και τους διοργανωτές, ενώ παράλληλα τα παιδιά πολλών αθλητών του συλλόγου αγωνίστηκαν στα Ρήγεια. Μετά το τέλος των αγώνων παρατέθηκε δεξίωση από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου στους συντελεστές.

11 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου την Κυριακή (3/6) έτρεξαν στον Αγώνα Ορεινού Δρόμου και Βουνού Βερδικούσιας. Ο αγώνας διοργανώθηκε για 1η φορά στο βουνό της Λάρισας, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ελασσόνα και έχει υψόμετρο 860 μέτρων, ενώ φημίζεται για το δάσος Οξιάς, το οποίο είναι το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Έγιναν δύο διαδρομές, 21 και 5 χιλιομέτρων, όπου ο ΣΔΥΒ είχε τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Έγιναν δύο διαδρομές, 21 και 5 χιλιομέτρων, όπου ο ΣΔΥΒ είχε τις μεγαλύτερες διακρίσεις. Στη μεγάλη απόσταση έτρεξαν οι Ηλίας Πατσαρούχας, Σάκης Κράβαρης, Βάσω Τασιώνη. Μεγάλος νικητής του αγώνα των 5 χιλιομέτρων ήταν ο Ζήσης Τσουρέλης, ενώ 3ος ήταν ο Τόλης Κουτσουμπές. Δεύτερη στη γενική κατάταξη γυναικών ήταν η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Έτρεξαν επίσης από τον ΣΔΥΒ οι Γιάννης Κλόκας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Παντελής Ζήσης, Γιώργος Αλμπανούδης, Χαράλαμπος Γιώτας.

Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αποτέλεσαν οι αγώνες Ursa Trail 2018, που έγιναν την Κυριακή (3/6) στο Μέτσοβο. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά τις καλοκαιρινές συνθήκες και τη ζέστη, αλλά και τις μεγάλες και ταυτόχρονα δύσκολες αποστάσεις, 377 δρομείς από όλη την Ελλάδα έτρεξαν στον αγώνα των 40 χιλιομέτρων και 643 δρομείς έτρεξαν στα 20 χιλιόμετρα. Από τον ΣΔΥΒ αγωνίστηκαν πέντε δρομείς, με τον Γιώργο Καλαντζή να τερματίζει 3ος στην κατηγορία του και 36ος συνολικά στη μεγάλη διαδρομή. Έκτη στον ίδιο αγώνα στην κατάταξη των γυναικών αναδείχθηκε η Μάρθα Ξηροφώτου. Ο Βαγγέλης Θέος, ο Θανάσης Οικονόμου και ο Αποστόλης Απλαντής έτρεξαν επίσης στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων.

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών πραγματοποιήθηκε το Τen-Τen Run (10 χιλιόμετρα) στο Μοσχοχώρι Κατερίνης. Η πάντα απαιτητική διαδρομή λόγω της ανηφόρας στην σκιά των Πιερίων με φόντο τον Όλυμπο προσέφερε όμορφα τοπία στους δρομείς. Για τον ΣΔΥ Βόλου αγωνίστηκε η Άσπα Μανταλιανού, ενώ επίσης στον αγώνα βρέθηκε ο Γιώργος Μάνος.

Αγώνες στίβου βετεράνων στη μνήμη αθλητών που έφυγαν από τη ζωή έγιναν την Κυριακή (3/6) στο στάδιο του Πανελληνίου στην Αθήνα. Στα 400 μέτρα αγωνίστηκε ο Στράτος Συμεωνίδης και κατέλαβε τη 2η θέση στη κατηγορία του.

Το Σάββατο (2/6) το βράδυ έγινε επίσης ο 3ος Anemos Night Ultra Running στο στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας με αγώνες 6ωρου και 12ωρου. Στη πρώτη ώρα του 6ωρου έτρεξε συμβολικά ο Αλέξης Παπαλεξίου διανύοντας 12.400 μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.