Μπλατ: «Μην εκπλαγείτε εάν νικήσουμε κάπου που δεν θα το περιμένει κανείς»

Οι 5 σερί ήττες του Ολυμπιακού στην Euroleague σαφώς και προβληματίζουν τον Ντέιβιντ Μπλατ, ωστόσο, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν κρύβει την εμπιστοσύνη που έχει στην ομάδα του.

Ενόψει του αυριανού (8/03) εκτός έδρας αγώνα με την Μπούντουτσνοστ, ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής έφερε ως παράδειγμα την ήττα του Γκόλντεν Στέιτ από την Βοστόνη, η οποία προερχόταν από τέσσερις συνεχόμενες απώλειες.

«Έφτασε η ώρα να πούμε ότι χρειαζόμαστε τη νίκη, επειδή τώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη απώλεια», παραδέχθηκε ο Μπλατ λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού για το Μαυροβούνιο και συνέχισε:

«Πέρα από το ρεκόρ που έχει η Μπούντουτσνοστ, έχει νικήσει τη Ρεάλ και την ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και πνευματικά για να τους κερδίσουμε. Έχουν αλλάξει σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι που νικήσαμε άνετα στο ΣΕΦ.»

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις 5 σερί ήττες του Ολυμπιακού στην Euroleague, ο έμπειρος τεχνικός απάντησε: «Προτιμώ να κοιτάζω μπροστά και όχι πίσω. Είδατε τι έκαναν οι Σέλτικς, προέρχονταν από 4 ήττες και κέρδισαν τους Γουόριορς.

Έτσι είναι ο αθλητισμός. Μην σας κάνει εντύπωση αν κάνουμε νίκες εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Συνεχίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο».

Κληθείς μα σχολιάσει την ίδρυση της Ένωσης Προπονητών με πρόεδρο τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, ο Μπλατ είπε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το βήμα που έχει γίνει από τη μεριά μας. Όχι μόνο εκείνους που είναι στην Euroleague, αλλά σε όλον τον κόσμο. Χρειαζόμαστε σεβασμό και θέλουμε να χτίσουμε πρώτα κάτι καλό για το μπάσκετ και μετά για το επάγγελμά μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.