Μπορεί να κερδίζει και χωρίς να παίζει καλά ο Ολυμπιακός Βόλου

Μία μεγάλη ομάδα που θέλει να υπηρετήσει τον στόχο του πρωταθλητισμού και μάλιστα σε ένα πρωτάθλημα, όπου επιβάλλεται να έχει τις ελάχιστες δυνατές απώλειες, οφείλει να βρίσκει τους τρόπους να κερδίζει ακόμη κι αν δε βρεθεί στη μέρα της ή έχει μέτρια απόδοση.

Αυτό  αποδεικνύει πως μπορεί να κάνει και ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος δεν ήταν αυτός που έπρεπε ή αυτός που έχουν συνηθίσει οι φίλοι του στην Ιτέα, αλλά βρήκε τις λύσεις και πήρε το διπλό κόντρα στον Αστέρα και μάλιστα με ένα καθαρό σκορ στο πρώτο από τα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, αφού ακολουθεί αυτό με τα Σέλλανα, για το οποίο ήδη υπάρχει κινητοποίηση στις τάξεις των φιλάθλων, οι οποίοι θέλουν να κάνουν μία μεγάλη εκστρατεία.

Οι ερυθρόλευκοι μπαίνουν από σήμερα στην προετοιμασία τους για τον αγώνα στο Προάστιο Καρδίτσας, έχοντας κάνει το ρεπό τους την Τρίτη. Φυσικά, αυτή τη φορά δεν υπάρχει κάποιος αγώνας μεσοβδόμαδα, όπως την προηγούμενη Τετάρτη, κι έτσι η δουλειά μπορεί να γίνει με αποκλειστικό στόχο το συγκεκριμένο ματς και με πιο εύκολη διαχείριση από πλευράς τεχνικής ηγεσίας.

Στα αγωνιστικά, ενώ ο Σάββας πιθανότατα θα ξαναλείψει και την προσεχή Κυριακή, ο Γιακουμής όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμος να επιστρέψει, αν και  Ολυμπιακός Β. έχει την τύχη να έχει τρεις καλούς τερματοφύλακες, οι οποίοι απέδειξαν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια τον βασικό γκολκήπερ, όποτε τους ζητηθεί, ο μεν Πορής στον αγώνα με τη Νίκη στο Κύπελλο, ο δε Παλιούρας στην αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής στην Ιτέα. Επίσης, έχει αρκετές πιθανότητες να είναι στην αποστολή ο Σαχινίδης. Ο 32χρονος επιθετικός έχει να παίξει από το ματς της 2ης αγωνιστικής με τα Μετέωρα στις 7 Οκτώβρη και δεν είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο για τα δίχτυα στα 163 λεπτά συμμετοχής του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και επιθυμεί να επιστρέψει πιο δυνατός, για να αρχίσει να σκοράρει, όπως έκανε πολλές φορές και στα φιλικά.

Το γεγονός ότι το βασικό επιθετικό όπλο των ερυθρολεύκων δεν έχει συνεισφέρει καθόλου στο επιθετικό κομμάτι και ο Ολυμπιακός Β. είναι στην πρώτη θέση και με τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στον 4ο όμιλο με ένα γκολ πίσω από τη Νίκη (22 έναντι 23 τερμάτων) αποδεικνύει πως η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη μπορεί να αντιμετωπίσει και τη μεγαλύτερη απώλεια και πως έχει βάθος.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι της Κυριακής, καθώς οι ερυθρόλευκοι το πήραν με σέντερ φορ τον Ζγκούρη, που, αν και ακραίος, μπορεί να παίξει και στην κορυφή και είναι τρίτη επιλογή γι’ αυτή τη θέση. Όμως, από τη στιγμή που βγήκε ο Φλίγκος 69’, του δόθηκε εντολή να πάει στη κορυφή της επίθεσης, έχοντας τους Καμπλιώνη και Σερτζίνιο να τον βοηθούν από τα άκρα, και πραγματικά βοήθησε πάρα πολύ, κερδίζοντας το πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 0-2, αναστατώνοντας πολλές φορές την άμυνα των αντιπάλων και χάνοντας ένα τετ-α-τετ για το 0-3 σε κόντρα επίθεση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της κατασκοπείας των αντιπάλων της ομάδας του, ο κ. Αμανατίδης παρακολούθησε το ματς Γ.Σ. Αλμυρού-Θησέας τη Δευτέρα (19/11).

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.