Χωρίς Φρουσκλιά, Γεωργίου και κόσμο θέλει πάση θυσία ροζ φύλλο με Φαίακα

Τον Φαίακα Κέρκυρας θα φιλοξενήσει την Κυριακή το απόγευμα (10/2, 17:00) στο άδειο, λόγω τιμωρίας, Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, η Νίκη Βόλου, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής μπάσκετ Ανδρών.

Η ομάδα του Γρηγόρη Γιασσάρη προέρχεται από ήττα “στον πόντο” την περασμένη αγωνιστική στην Αρναία Χαλκιδικής, κόντρα στη συνδιεκδικήτρια της παραμονής στην κατηγορία ομάδα του Στρατωνίου κι επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στα “ροζ φύλλα” για κυρίως βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.

Αντίπαλός της θα είναι ο Φαίακας Κέρκυρας, επίσης ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία της στη Β’ Εθνική, με τους “νησιώτες”, βέβαια, να το κάνουν κάτω από διοικητική αστάθεια τις τελευταίες εβδομάδες. Συγκεκριμένα, μετά τη λύση συνεργασίας με τον προπονητή Π. Κοντογιάννη και την παραίτηση του team manager  Άκη Αργαλιά, ήρθε ακόμη μία παραίτηση, αυτήν τη φορά ενός μέλους του Δ.Σ. με παρουσία στην ομάδα πάνω από τέσσερις δεκαετίες, του Σπύρου Μιχαλόπουλου.

Στη Νίκη γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στον Φαίακα, αλλά δε θέλουν να μπουν σε αυτήν τη λογική, καθώς αντιλαμβάνονται πως τέτοιου είδους προβλήματα “ξεχνιούνται”, όταν οι παίκτες μπαίνουν στο παρκέ, οπότε στόχος των κυανόλευκων θα είναι να παραμείνουν για 40 αγωνιστικά λεπτά στο αγωνιστικό τους πλάνο και να πάρουν το πολυπόθητο θετικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το γεγονός ότι οι κυανόλευκοι θα αγωνιστούν χωρίς τον κόσμο τους, λόγω της τιμωρίας της έδρας τους για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι κόντρα στο Ανατόλια, οι ιθύνοντες της ομάδας δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, υποστηρίζοντας, όμως, παράλληλα πως αθλητές και προπονητές δουλεύουν ήδη στο μυαλό τους το συγκεκριμένο κομμάτι, ώστε να παρουσιαστούν πνευματικά έτοιμοι την Κυριακή.

Στα αγωνιστικά, εκτός αγωνιστικών πλάνων θα είναι ο Μιχάλης Φρουσκλιάς, του οποίου το δελτίο κρατήθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με το Στρατώνι για έντονη διαμαρτυρία προς τους διαιτητές, με την ποινή του, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, να ξεκινά από την προσεχή αναμέτρηση. Παράλληλα, συνεχίζει να μη μετέχει στις προπονήσεις και ο Θωμάς Γεωργίου, με το γνωστό πρόβλημα τραυματισμού (σ.σ. θλάση στη γάμπα) που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό. Αντίθετα, επέστρεψε ο Βασίλης Γιωτόπουλος, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και θα είναι κανονικά στη διάθεση των Γιασσάρη και Στρατίκη, ενόψει Κυριακής. Η προετοιμασία των κυανολεύκων θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, με προπόνηση σε πιο ήπιους ρυθμούς.

Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής και οι διαιτητές:

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου

Βικέλας 17.00 Φίλιππος Βέροιας-Ερμής Λαγκαδά Ντούρας-Ζαχαριάδης (Μελανίδης)

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου

Μ. Τσίκινας 19.00 ΧΑΝΘ-Ελευθερούπολη Ταρενίδης Κ.-Παπαγερίδης (Φωτιάδης)

Γέφυρας 17.00 Γέφυρα-Ανατόλια Θεοδώρου-Γαζέτας (Δέλλας Τρ.)

Αγρινίου 17.00 Αγρίνιο-Προποντίς Χαλκηδόνα Καλογερόπουλος Λ.-Τσουμαχίδης (Μπέστιας)

Φαρσάλων 17.00 Φάρσαλα-Έσπερος Λαμίας Σιμητόπουλος-Αγραφιώτης Ι. (Βαρνάς Γ.)

Πεύκων 17.00 Μαχητές-Στρατώνι Παπαγεωργίου-Εκίζογλου (Τζιοπάνος)

Ν. Ιωνίας Βόλου (κ.θ.) 17.00 Νίκη Βόλου-Φαίακας Κοϊμοτζόγλου-Λουλουδιάδης (Μηναρετζόπουλος)

Μακεδονικού 17.00 Μακεδονικός-Ίκαροι Σερρών Ελευθεριάδης-Ντόγκας (Πολυχρονίδης)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.