Χριστούγεννα κορυφής για τη Νίκη με 91-67 επί του ΑΓΣΙ

Προσπάθεια του Σαριμπαλίδη στο ματς Νίκη-ΑΓΣΙ

Το τελικό 91-67 επί του ΑΓΣ Ιωαννίνων στο κλειστό της Νέας Ιωνίας έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη της ομάδας να κάνουν γιορτές στην κορυφή της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Η διαφορά των 24 πόντων θα μπορούσε μάλιστα να είναι και μεγαλύτερη για τους «κυανόλευκους» αν ήταν πιο προσεκτικοί.

Μελανό σημείο του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Σιμάκη, που υπέστη διάστρεμμα στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να παρακολουθήσει το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τον πάγκο.

Το πάνω χέρι από την αρχή
Στο πρώτο δεκάλεπτο η Νίκη Βόλου μπορεί να ήταν μπροστά στο σκορ, όμως η ομάδα των Ιωαννίνων δεν επέτρεπε να ανοίξει και πολύ η ψαλίδα σε βάρος της με αποτέλεσμα, η διαφορά να είναι σχετικά οριακή.

Με τους Κουτίνα και Τάσσο να σκοράρουν η Νίκη βρέθηκε να προηγείται με 22-14 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, όμως ένα τρίποντο του Καλογεράτου έριξε τη διαφορά στους πέντε πόντους.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ουσιαστικά μία ομάδα ήταν στο παρκέ… Οι «κυανόλευκοι» πάτησαν γκάζι, Κουτίνας και Τάσσος σκόραραν αλλά βρήκαν και συμπαραστάτες και χάρη στον επιθετικό πλουραλισμό και την καλή άμυνα η Νίκη πήγε στα αποδυτήρια με 20 πόντους υπέρ της (56-36). Το 22/28 δίποντα για τους γηπεδούχους είναι χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο, κάτι που μεταφράζεται στο εξωπραγματικό 14/15 προσπάθειες για δύο πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο!

Του ύψους και του βάθους
Μια σημαντική ανάσα πήρε ο ΑΓΣΙ με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου με ένα σερί 9-0 (56-45) κάτι που ανάγκασε τον Γιώργο Κοσμάτο να πάρει άμεσα τάιμ άουτ… Στην επανέναρξη, ένα τρίποντο του Σαριμπαλίδη «ξεκόλλησε» τους γηπεδούχους, όμως τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα το σκορ να κινείται σε χαμηλά επίπεδα σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο. Όμως ο ΑΓΣΙ μείωσε με καλάθια των Γυφτάκη και Παπαδόπουλου σε 61-52, με τη διαφορά να κινείται λίγο πάνω από του 10 πόντους στη συνέχεια.

Η Νίκη πάντως εμφάνισε δυσλειτουργίες τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο, κάτι που φαίνεται και από τη χαμηλή παραγωγικότητα και την αστοχία ακόμη και στις βολές. Από τη γραμμή των βολών πάντως με 1/2 ο Τσώλης διαμόρφωσε το 69-56 του τρίτου δεκαλέπτου.

To τρίποντο του Καραγεώργου στην έναρξη του τετάρτου δεκαλέπτου ήταν… αναζωογονητικό αλλά δεν έκαμψε την αντίσταση των φιλοξενούμενων, που με καλάθι και μία εύστοχη βολή του Καλογεράτου απάντησαν άμεσα. Το κακό για τη Νίκη ήταν ότι έχανε ριμπάουντ, δίνοντας τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να πραγματοποιούν δεύτερες επιθέσεις, αλλά τουλάχιστον οι «κυανόλευκοι» είχαν κάποιες λύσεις επιθετικά που θα ήταν περισσότερες αν δεν βιάζονταν. Αυτές ήταν αρκετές για να αυξήσουν τη διαφορά και πάλι στους 17 (81-64 χάρη σε καλάθι του Κουτίνα 6 λεπτά πριν το τέλος), ενώ χρειάστηκαν τρία ακόμη λεπτά(!) για να δει κανείς εύστοχο καλάθι μέχρι να ευστοχήσει σε τρίποντο ο Καραγεώργος και να φτάσει τη διαφορά στο +20 και στο +21 με τον ίδιο τρόπο στη συνέχεια (87-66).

Ένα λεπτό πριν τη λήξη σκόραρε εν μέσω αποθέωσης από τον πάγκο και ο νεαρός Δελεντζές για τη Νίκη για το 89-67, ενώ ο Ακούνια με δίποντο διαμόρφωσε το τελικό 91-67. Στον πάγκο για τη Νίκη ήταν και ο Νίκος Μαυροφώτης, που ήταν μέλος της ομάδας πριν λίγα χρόνια στην ΕΣΚΑΘ και επανήλθε στους κυανόλευκους.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 56-36, 69-56, 91-67

Νίκη Βόλου (Κοσμάτος): Βερτζάγιας 4, Καραγεώργος 12 (4), Σιμάκης 6, Ακούνια 4, Κουτίνας 22 (1), Παρασκευάς, Τσώλης 18 (1), Τάσσος 12, Μαυροφώτης, Σταυροθεόδωρος 6, Σαριμπαλίδης 5 (1), Δελεντζές 2.

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Τσουκανέλης): Γυφτάκης 15, Σαχπατζίδης 9 (2), Καλογεράτος 19 (2), Σβώλης 1, Παπανικολάου, Μάκης 4, Παπαδόπουλος 16, Φίλιος, Τερζόπουλος 3, Χρήστου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.