Χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης ο Δημήτρης Μάρκος

«Τρέλανε» κόσμο ο εκπληκτικός Δημήτρης Μάρκος. Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το πρώτο, ιστορικό μετάλλιο για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών στην κατηγορία Κ23 στο Δουβλίνο και μάλιστα χρυσό, καθώς θριάμβευσε στον τελικό των 200μ ελεύθερο συντρίβοντας και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Μάρκος έκανε μια καταπληκτική κούρσα με τρομερό ξεπέταγμα στο φινάλε και τερμάτισε σε 1:46.65, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ του Ανδρέα Βαζαίου που ήταν 1:46.94 από το 2022.

Ο πρωταθλητής μας έκλεισε θέση και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, το 2024, καθώς έπιασε το όριο (1:47.06) ενώ άγγιξε και την Ολυμπιακή πρόκριση (1:46.26 το όριο).

Ο χρυσός Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης άφησε πίσω του και τους δύο Αμερικανούς Πάτρικ Σέιμον (1:47.27) και Άαρον Σέικελ (1:47.35), που κολυμπούν χωρίς συναγωνισμό.

Το ασημένιο ευρωπαϊκό μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Γιαν Λε Γκοφ (1:47.85) και το χάλκινο ο Ισραηλίνος Εϊτάν Μεσίτριτ (1:48.01).

«Ήταν μια φανταστική κούρσα για μένα. Τη χάρηκα ιδιαίτερα τόσο για την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για τον χρόνο μου, που είναι ρεκόρ. Ήταν πολύ καλός ο ανταγωνισμός και στο τέλος εκμεταλλεύτηκα την καλή αγωνιστική μου κατάσταση και νίκησα» ήταν η δήλωση μετά τη νίκη του ο Δημήτρης Μάρκος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.