Δανία εναντίον Ελλάδας: Τα δεδομένα για τη μάχη της 15ης θέσης

Με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να προκρίνονται στους “8” του Europa Conference League η χώρα μας είδε τις ελπίδες της για άνοδο στην κατάταξη της UEFA και κατάκτηση ενός ακόμα ευρωπαϊκού εισιτηρίου να αναπτερώνονται.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το “Football Rankings“, η Ελλάδα έχει πλέον 8% πιθανότητες να φτάσει έως και την 15η θέση του coefficient των χωρών. Το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν σημαντικά χαμηλότερο του 1% το πρωί της Τετάρτης (13/3). Ο… αντίπαλός μας σε αυτήν τη “μάχη” είναι η Δανία (92%), της οποίας οι ομάδες έχουν αποχαιρετήσει οριστικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η χώρας μας υπολείπεται κατά 1.925 βαθμούς των Σκανδιναβών, όμως η ανατροπή δεν είναι απίθανη. Για την ακρίβεια, υπάρχουν τρία -κύρια- σενάρια που μπορούν να την καταστίσουν πραγματικότητα. Κάθε νίκη, είτε του Ολυμπιακού είτε του ΠΑΟΚ, δίνει στη χώρα μας 0.400 βαθμούς. Ωστόσο, η πρόκριση στα ημιτελικά για καθέναν από τους δύο δίνει επιπλέον μπόνους 0.200 βαθμών, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον τελικό.

Τα σενάρια:

-Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες των ελληνικών ομάδων από τα προημιτελικά του Europa Conference League κι έπειτα, σε συνδυασμό με δύο μπόνους πρόκρισης.

-Τέσσερις νίκες των ελληνικών ομάδων από τα προημιτελικά του Europa Conference League κι έπειτα, σε συνδυασμό με δύο μπόνους πρόκρισης.

-Τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία των ελληνικών ομάδων από τα προημιτελικά του Europa Conference League κι έπειτα, σε συνδυασμό με ένα μπόνους πρόκρισης.

ertsports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.