Δεν κατεβαίνει στο κύπελλο Ελλάδος η ΦΘ Αγχίαλος

Λόγω υπερβολικού κόστους όπως έκρινε η διοίκηση

Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η κλήρωση για το κύπελλο Ελλάδος και την πρώτη φάση, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, ωστόσο πολλές ομάδες από την πλευρά των κυπελλούχων των ΕΠΣ είχαν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, αφού τα έξοδα είναι αρκετά… Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η ΦΘ Αγχίαλος, που αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣΘ για την περίοδο 2019-20, και όπως ενημέρωσε την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας χθες το βράδυ ότι δεν πρόκειται να λάβει συμμετοχή στη διοργάνωση.

Για το θέμα που έχει προκύψει μίλησε στο «Magnesiasports» o πρόεδρος του συλλόγου ΦΘ Αγχίαλος, Γιάννης Παπουτσής, εξηγώντας ότι οι λόγοι της συγκεκριμένης απόφασης είναι καθαρά οικονομικοί. «Από τη μία έχουμε ένα παράβολο των 500 ευρώ που θα έπρεπε να καταβάλλουμε και από την άλλη υπάρχει και το κόστος διαιτησίας, που για ένα παιχνίδι φτάνει τα 800 ευρώ. Ήδη φτάνουμε τα 1300 ευρώ, χωρίς να υπολογίσει κανείς ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και άλλο γήπεδο εκτός της έδρας μας, αφού υπάρχει η απαίτηση να πληροί προϋποθέσεις Γ’ Εθνικής» σημείωσε ο κ. Παπουτσής.

Με λίγα λόγια, το κόστος θεωρείται δυσθεώρητο από την πλευρά της διοίκησης του συλλόγου, ειδικά και μόνο για ένα παιχνίδι, με τα έσοδα να μην είναι και τα καλύτερα δυνατά πλέον, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν περιοριστεί αρκετά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Έτσι η ΦΘ Αγχίαλος ενημέρωσε την ΕΠΣΘ ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΦΘ Αγχίαλος είχε αναδειχθεί κυπελλούχος ΕΠΣΘ για την περίοδο 2019-20, όταν ο Θησέας Αγριάς, που είχε επίσης προκριθεί στον τελικό της τοπικής διοργάνωσης, είχε αρνηθεί να συμμετέχει σε κλήρωση επί ίσοις όροις για την ανάδειξη του κατακτητή του τροπαίου. Έτσι η ΦΘ Αγχίαλος αναδείχθηκε κυπελλούχος, κρατώντας τον συγκεκριμένο τίτλο, αλλά χωρίς να συμμετέχει στη φετινή πανελλήνια διοργάνωση. Δεν είναι βέβαια η μόνη ομάδα που προβληματίστηκε για τη συμμετοχή της, με αρκετές ακόμη να έχουν ενδοιασμούς λόγω κόστους… Πάντως, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ναι μεν προβλέπεται αντικατάσταση των κυπελλούχων από τους φιναλίστ των τελικών στην κληρωτίδα της ΕΠΟ, ωστόσο δύσκολα αναμένεται να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση ο Θησέας Αγριάς.

Η διαδικασία συμμετοχής

Όπως έχει γίνει γνωστό, τη δήλωση συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδος, εκτός των δικαιολογητικών, θα πρέπει να συνοδεύει παράβολο αξίας 5 χιλιάδες ευρώ για τις ΠΑΕ της SL 1, 3 χιλιάδες ευρώ για τις ΠΑΕ της SL 2, 2 χιλιάδες ευρώ για τις ΠΑΕ της FL και 500 ευρώ για τις ερασιτεχνικές ομάδες, η συμμετοχή των οποίων είναι προαιρετική.

Στην 1η φάση του Κυπέλλου θα πάρουν μέρος οι 53 Κυπελλούχοι των ΕΠΣ (όσοι δηλώσουν συμμετοχή…) που θα χωριστούν σε έξι ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια και θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια (μία ομάδα θα περάσει δίχως αγώνα).

Στη 2η φάση συμμετέχουν και πάλι μόνο οι ερασιτεχνικές, και συγκεκριμένα οι 26 νικητές των ισάριθμων ζευγαριών της 1ης φάσης και η μία που πέρασε δίχως αγώνα.

Στην 3η φάση συμμετέχουν και οι 19 ΠΑΕ της Football League., όπως φυσικά και οι 14 ερασιτεχνικές ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η φάση.

Στην 4η φάση συμμετέχουν και οι 12 ΠΑΕ της SL 2, στην 5η συμπεριλαμβάνονται και 11 ΠΑΕ της SL 1, ενώ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα μπουν στον θεσμό από την φάση των «16».

Ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδος φέτος θα κάνει πρεμιέρα στις 28 Οκτωβρίου, ενώ ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου του 2021, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.